Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Leotta, Gerardo Anibal
dc.contributor.author
Suzuki, K.
dc.contributor.author
Alvarez, F. L.
dc.contributor.author
Nuñez, L.
dc.contributor.author
Silva, M.G.
dc.contributor.author
Castro, L.
dc.contributor.author
Faccioli, M.L.
dc.contributor.author
Zarate, N.
dc.contributor.author
Weiler, N.
dc.contributor.author
Alvarez, M.
dc.contributor.author
Copes, Julio Alberto
dc.date.available
2019-08-01T21:16:11Z
dc.date.issued
2010-08
dc.identifier.citation
Leotta, Gerardo Anibal; Suzuki, K.; Alvarez, F. L.; Nuñez, L.; Silva, M.G.; et al.; Prevalence of Salmonella spp. in backyard chickens in Paraguay; Asian Network for Scientific Information; International Journal of Poultry Science; 9; 6; 8-2010; 533-536
dc.identifier.issn
1682-8356
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/80769
dc.description.abstract
The objective of this study was to (1) determine prevalence against Salmonella spp. and (2) investigate the risk factors with the positivity of the pathogens in backyard chickens in Paraguay. The field study was conducted between 31 March and 9 April 2009. A total of 50 smallholder farming households with chickens reared at backyards were initially selected from 25 of 52 administrative districts in San Lorenzo, Central Department, Paraguay. The required sample size of chickens was 400 in total. Data collection through questionnaire interviews about sorne selected poultry farming practices for each farm, together with cloacal swab sample collections for each chicken was implemented. The swab sarnples were examined microbiologically. Statistical analyses were used to describe the difíerences between the twa chicken groups categorized according to positivity against Salmonella spp. The overall percentage of test-positive against Salmonella spp. was 3.5% [95% confidence interval (CI): 1.9%-5.7%]. The final logistic regression model ¡ndicated that free-range birds were more likely to have positivity against Salmonella spp., compared with caged birds (odds ratio: 3.5, 95% CI: 1.2-10.3).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Asian Network for Scientific Information
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Salmonella
dc.subject
Backyard Chickens
dc.subject
Paraguay
dc.subject
Ims
dc.subject
Logistic Regression
dc.subject
Risk Factor
dc.subject
South America
dc.subject.classification
Otras Ciencias Naturales y Exactas
dc.subject.classification
Otras Ciencias Naturales y Exactas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Prevalence of Salmonella spp. in backyard chickens in Paraguay
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-07-02T16:22:49Z
dc.journal.volume
9
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
533-536
dc.journal.pais
Pakistán
dc.journal.ciudad
Faisalabad
dc.description.fil
Fil: Leotta, Gerardo Anibal. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Cs.veterinarias. Departamento de Epizootiología y Salud Publica. Cátedra de Tecnología y Sanidad de Los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Suzuki, K.. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Cs.veterinarias. Departamento de Epizootiología y Salud Publica. Cátedra de Tecnología y Sanidad de Los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Alvarez, F. L.. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Nuñez, L.. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Silva, M.G.. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Castro, L.. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Faccioli, M.L.. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zarate, N.. Ministerio de Salud Pública y Bienestar Social. Laboratorio Central de Salud Pública. Departamento de Bacteriología y Micología; Paraguay
dc.description.fil
Fil: Weiler, N.. Ministerio de Salud Pública y Bienestar Social. Laboratorio Central de Salud Pública. Departamento de Bacteriología y Micología; Paraguay
dc.description.fil
Fil: Alvarez, M.. Ministerio de Salud Pública y Bienestar Social. Laboratorio Central de Salud Pública. Departamento de Bacteriología y Micología; Paraguay
dc.description.fil
Fil: Copes, Julio Alberto. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Cs.veterinarias. Departamento de Epizootiología y Salud Publica. Cátedra de Tecnología y Sanidad de Los Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Poultry Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://scialert.net/abstract/?doi=ijps.2010.533.536
Archivos asociados