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dc.contributor.author
Grillo Puertas, Mariana
dc.contributor.author
Schurig Briccio, Lici Ariane
dc.contributor.author
Rodríguez Montelongo, Luisa
dc.contributor.author
Rintoul, Maria Regina
dc.contributor.author
Rapisarda, Viviana Andrea
dc.date.available
2019-05-24T18:53:06Z
dc.date.issued
2014-03
dc.identifier.citation
Grillo Puertas, Mariana; Schurig Briccio, Lici Ariane; Rodríguez Montelongo, Luisa; Rintoul, Maria Regina; Rapisarda, Viviana Andrea; Copper tolerance mediated by polyphosphate degradation and low-affinity inorganic phosphate transport system in Escherichia coli; BioMed Central; BMC Microbiology; 14; 72; 3-2014; 72-81
dc.identifier.issn
1471-2180
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/77072
dc.description.abstract
Metal tolerance in bacteria has been related to polyP in a model in which heavy metals stimulate the polymer hydrolysis, forming metal-phosphate complexes that are exported. As previously described in our laboratory, Escherichia coli cells grown in media containing a phosphate concentration >37 mM maintained an unusually high polyphosphate (polyP) level in stationary phase. The aim of the present work was to evaluate the influence of polyP levels as the involvement of low-affinity inorganic phosphate transport (Pit) system in E. coli copper tolerance.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
BioMed Central
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Escherichia Coli
dc.subject
Copper Tolerance
dc.subject
Stationary Phase
dc.subject
Polyphosphate
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Copper tolerance mediated by polyphosphate degradation and low-affinity inorganic phosphate transport system in Escherichia coli
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-05-23T13:18:28Z
dc.journal.volume
14
dc.journal.number
72
dc.journal.pagination
72-81
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Grillo Puertas, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición | Universidad Nacional de Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química Biológica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Schurig Briccio, Lici Ariane. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química Biológica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición | Universidad Nacional de Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición; Argentina. University of Illinois. Urbana - Champaign; Estados Unidos. Illinois; Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Rodríguez Montelongo, Luisa. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición | Universidad Nacional de Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química Biológica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rintoul, Maria Regina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química Biológica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición | Universidad Nacional de Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rapisarda, Viviana Andrea. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química Biológica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición | Universidad Nacional de Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Departamento de Bioquímica de la Nutrición; Argentina
dc.journal.title
BMC Microbiology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://bmcmicrobiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2180-14-72
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1186/1471-2180-14-72
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