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dc.contributor.author
Garcia de Souza, Javier Ricardo  
dc.contributor.author
Solimano, Patricio José  
dc.contributor.author
Maiztegui, Tomás  
dc.contributor.author
Baigún, Claudio Rafael M.  
dc.contributor.author
Colautti, Dario César  
dc.date.available
2019-05-21T23:00:46Z  
dc.date.issued
2015-06  
dc.identifier.citation
Garcia de Souza, Javier Ricardo; Solimano, Patricio José; Maiztegui, Tomás; Baigún, Claudio Rafael M.; Colautti, Dario César; Effects of stocking density and natural food availability on the extensive cage culture of pejerrey (Odontesthes bonariensis) in a shallow Pampean lake in Argentina; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Aquaculture Research; 46; 6; 6-2015; 1332-1344  
dc.identifier.issn
1355-557X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/76831  
dc.description.abstract
An experiment was conducted for 80 days at La Salada de Monasterio Lake (Buenos Aires, Argentina) to assess the effect of stocking density and natural food availability on the growth and production of zooplanktivorous juveniles of pejerrey (Odontesthes bonariensis) in extensive cage culture. Ten cages were installed and stocked with 33-day-old fish, at three density treatments: 25, 50 and 75 ind. m-3. Zooplankton was analysed in terms of abundance, biomass and diversity considering three size classes. Caged pejerrey diet was assessed regularly. The pejerrey gut contents composition was clearly different from cage zooplankton, showing a trend to contain bigger components. Reared fish exhibited a tendency to diversification of the diet and to change the mean prey size depending on fish length and stocking density. Regression models showed a positive and direct effect of the bigger zooplankton biomass on fish growth rates, which were also inversely affected by the availability of smaller zooplankton. The results demonstrate that stocking density and available zooplankton, in both quantity and quality, are key factors in regulating extensive cage culture of pejerrey. Handling stocking densities in a dynamic way it is possible to maximize fish growth, biomass harvest or fish number according to the goals of production.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Cage Culture  
dc.subject
Growth Performance  
dc.subject
Pejerrey  
dc.subject
Selective Feeding  
dc.subject
Stocking Density  
dc.subject
Zooplankton Quality  
dc.subject.classification
Agricultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Effects of stocking density and natural food availability on the extensive cage culture of pejerrey (Odontesthes bonariensis) in a shallow Pampean lake in Argentina  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-05-14T21:06:52Z  
dc.journal.volume
46  
dc.journal.number
6  
dc.journal.pagination
1332-1344  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Garcia de Souza, Javier Ricardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Limnología "Dr. Raúl A. Ringuelet". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Limnología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Solimano, Patricio José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Limnología "Dr. Raúl A. Ringuelet". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Limnología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Maiztegui, Tomás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Limnología "Dr. Raúl A. Ringuelet". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Limnología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Baigún, Claudio Rafael M.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Colautti, Dario César. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Limnología "Dr. Raúl A. Ringuelet". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Limnología; Argentina  
dc.journal.title
Aquaculture Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/are.12286  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/are.12286