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dc.contributor.author
Luna, Maria Flavia
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dc.contributor.author
Aprea, Julieta
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dc.contributor.author
Crespo, Juan Manuel
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dc.contributor.author
Boiardi, Jose Luis
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dc.date.available
2019-05-03T20:50:14Z
dc.date.issued
2012-10
dc.identifier.citation
Luna, Maria Flavia; Aprea, Julieta; Crespo, Juan Manuel; Boiardi, Jose Luis; Colonization and yield promotion of tomato by Gluconacetobacter diazotrophicus; Elsevier Science; Applied Soil Ecology; 61; 10-2012; 225-229
dc.identifier.issn
0929-1393
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/75564
dc.description.abstract
Gluconacetobacter diazotrophicus is a N 2-fixing bacterium originally associated with sugarcane and considered a Plant Growth Promoting Bacteria (PGPB) for diverse crops. Aiming to find PGPB for horticultural species, tomato seedlings were inoculated with G. diazotrophicus to test its ability to colonize and to evaluate whether it can enhance fruit production. Tomato seedlings were inoculated with G. diazotrophicus PAL 5 and UAP 5541/pRGS561 (containing the marker gene gusA) under gnotobiotic conditions. In greenhouse experiments tomato seedlings were only inoculated with G. diazotrophicus PAL 5. Colonization was monitored by plating bacterial suspensions from homogenized tissues and by microscopic localization of bacteria after staining with gus substrate. Tomato yields were determined quantifying total tomato production throughout the crop in two different seasons. Root and stems endophytic population was higher than 4.0logCFUg -1 fresh weight. Microscopic localization showed colonizing bacteria in sites of emergence of lateral roots, root hairs, and stomata. Inoculated plants significantly increased both number and weight of fruit production as compared to non-inoculated controls. These results show the ability of G. diazotrophicus to stimulate fruit production of tomato plants.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
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dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Endophytes
dc.subject
Gluconacetobacter Diazotrophicus
dc.subject
Inoculation
dc.subject
Pgpb
dc.subject
Tomato
dc.subject.classification
Otras Biotecnología Agropecuaria
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dc.subject.classification
Biotecnología Agropecuaria
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dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
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dc.title
Colonization and yield promotion of tomato by Gluconacetobacter diazotrophicus
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-04-26T18:22:35Z
dc.journal.volume
61
dc.journal.pagination
225-229
dc.journal.pais
Países Bajos
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dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Luna, Maria Flavia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Aprea, Julieta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Crespo, Juan Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Boiardi, Jose Luis. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.journal.title
Applied Soil Ecology
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dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.apsoil.2011.09.002
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0929139311001971
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