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dc.contributor.author
QuiIntana, M.  
dc.contributor.author
Curutchet, Gustavo Andres  
dc.contributor.author
Donati, Edgardo Ruben  
dc.date.available
2019-03-14T18:26:48Z  
dc.date.issued
2001-02  
dc.identifier.citation
QuiIntana, M.; Curutchet, Gustavo Andres; Donati, Edgardo Ruben; Factors affecting chromium(VI) reduction by Thiobacillus ferrooxidans; Elsevier Science Sa; Biochemical Engineering Journal; 9; 1; 2-2001; 11-15  
dc.identifier.issn
1369-703X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/71660  
dc.description.abstract
The ability of Thiobacillus ferrooxidans cultures to reduce chromium(VI) to chromium(III) was evaluated under different conditions. In T. ferrooxidans cultures with sulphur as energy source, the capacity for chromium(VI) reduction was related to the generation of sulphur compounds (sulphite, thiosulphate and polythionates) with high reducing power. In contrast with other chromium(VI)-reducing microorganisms, T. ferrooxidans showed higher chromium(VI) reduction at low pH. The reduction of chromium(VI) also increased with the age of the culture. A T. ferrooxidans cells were capable of growing under anaerobic conditions with chromium(VI) as the terminal-electron acceptor.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science Sa  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Aerobic Conditions  
dc.subject
Anaerobic  
dc.subject
Bioreduction  
dc.subject
Chromium(Vi)  
dc.subject
Reducing Compounds  
dc.subject
Sulphur  
dc.subject
Thiobacillus Ferrooxidans  
dc.subject.classification
Ingeniería Medioambiental y Geológica, Geotécnicas  
dc.subject.classification
Ingeniería del Medio Ambiente  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Factors affecting chromium(VI) reduction by Thiobacillus ferrooxidans  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-03-14T14:23:48Z  
dc.journal.volume
9  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
11-15  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: QuiIntana, M.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Curutchet, Gustavo Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Donati, Edgardo Ruben. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.journal.title
Biochemical Engineering Journal  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/S1369-703X(01)00116-4  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1369703X01001164