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dc.contributor.author
QuiIntana, M.
dc.contributor.author
Curutchet, Gustavo Andres
dc.contributor.author
Donati, Edgardo Ruben
dc.date.available
2019-03-14T18:26:48Z
dc.date.issued
2001-02
dc.identifier.citation
QuiIntana, M.; Curutchet, Gustavo Andres; Donati, Edgardo Ruben; Factors affecting chromium(VI) reduction by Thiobacillus ferrooxidans; Elsevier Science Sa; Biochemical Engineering Journal; 9; 1; 2-2001; 11-15
dc.identifier.issn
1369-703X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/71660
dc.description.abstract
The ability of Thiobacillus ferrooxidans cultures to reduce chromium(VI) to chromium(III) was evaluated under different conditions. In T. ferrooxidans cultures with sulphur as energy source, the capacity for chromium(VI) reduction was related to the generation of sulphur compounds (sulphite, thiosulphate and polythionates) with high reducing power. In contrast with other chromium(VI)-reducing microorganisms, T. ferrooxidans showed higher chromium(VI) reduction at low pH. The reduction of chromium(VI) also increased with the age of the culture. A T. ferrooxidans cells were capable of growing under anaerobic conditions with chromium(VI) as the terminal-electron acceptor.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science Sa
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Aerobic Conditions
dc.subject
Anaerobic
dc.subject
Bioreduction
dc.subject
Chromium(Vi)
dc.subject
Reducing Compounds
dc.subject
Sulphur
dc.subject
Thiobacillus Ferrooxidans
dc.subject.classification
Ingeniería Medioambiental y Geológica, Geotécnicas
dc.subject.classification
Ingeniería del Medio Ambiente
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Factors affecting chromium(VI) reduction by Thiobacillus ferrooxidans
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-03-14T14:23:48Z
dc.journal.volume
9
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
11-15
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: QuiIntana, M.. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Curutchet, Gustavo Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Donati, Edgardo Ruben. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina
dc.journal.title
Biochemical Engineering Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/S1369-703X(01)00116-4
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1369703X01001164


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