Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Hard candy cooling: Optimization of operating policies considering product quality

Reinheimer, Maria AgustinaIcon ; Mussati, Sergio FabianIcon ; Scenna, Nicolas JoseIcon
Fecha de publicación: 04/2013
Editorial: Elsevier
Revista: Journal of Food Engineering
ISSN: 0260-8774
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

To guarantee acceptable hard candy quality during the cooling stage, the distribution of the product’s temperature throughout the cooling tunnel must be controlled. Hence, the product’s quality depends on the operating conditions of the cooling process and the air conditioning system. In this paper, hard candy quality, operating policies and production planning are integrated in an NLP optimization mathematical model to obtain optimal operating polices under different operating modes, minimizing the annual cost. The resulting model is applied in different case studies in which the production of one, and then six products, is analyzed considering different levels of production, demand and conveyor belt capacities. The study also considers different operating conditions for the air conditioning system under three possible operating modes during the year.
Palabras clave: Optimization , Hard Candies , Cooling Process , Operating Policies / Production Planning
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 825.7Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Argentina (CC BY-NC-ND 2.5 AR)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/6915
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2013.03.033
URL: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877413001544
Colecciones
Articulos(CCT - ROSARIO)
Articulos de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - ROSARIO
Articulos(INGAR)
Articulos de INST.DE DESARROLLO Y DISEÑO (I)
Articulos(SEDE CENTRAL)
Articulos de SEDE CENTRAL
Citación
Reinheimer, Maria Agustina; Mussati, Sergio Fabian; Scenna, Nicolas Jose; Hard candy cooling: Optimization of operating policies considering product quality; Elsevier; Journal of Food Engineering; 118; 1; 4-2013; 141-149
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES