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dc.contributor.author
Pomilio, Alicia Beatriz
dc.contributor.author
Giraudo, Miguel Angel Domingo
dc.contributor.author
Duchowicz, Pablo Román
dc.contributor.author
Castro, Eduardo Alberto
dc.date.available
2019-01-07T19:13:13Z
dc.date.issued
2010-12
dc.identifier.citation
Pomilio, Alicia Beatriz; Giraudo, Miguel Angel Domingo; Duchowicz, Pablo Román; Castro, Eduardo Alberto; QSPR analyses for aminograms in food: Citrus juices and concentrates; Elsevier; Food Chemistry; 123; 3; 12-2010; 917-927
dc.identifier.issn
0308-8146
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/67590
dc.description.abstract
Dragon theoretical descriptors were derived for a set of optimised amino acid structures, with the purpose of establishing quantitative structure-property relationship (QSPR) models to predict aminograms for 100% natural fresh juices and concentrates of Navel and Valencia oranges, and Eureka lemon. We used the statistical replacement method technique for designing the best multi-parametric linear regression models, which included structural features selected from a pool containing 1497 constitutional, topological, geometrical, or electronic types of molecular descriptors. The prediction results achieved in this work were in most cases in good agreement with experimental amino acid profiles obtained in our laboratories by a validated HPLC procedure, thus demonstrating the predictive power of the designed QSPR. The developed approach is of practical value, especially when it is not possible to assign the analyte concentration with an accurate degree of certainty.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Amino Acids
dc.subject
Aminograms
dc.subject
Citrus Juices And Concentrates
dc.subject
Eureka Lemon
dc.subject
Multi-Variable Linear Regression
dc.subject
Navel And Valencia Oranges
dc.subject
Qspr Theory
dc.subject
Replacement Method
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
QSPR analyses for aminograms in food: Citrus juices and concentrates
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2019-01-07T13:35:24Z
dc.journal.volume
123
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
917-927
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Pomilio, Alicia Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giraudo, Miguel Angel Domingo. Universidad Nacional de Lanús; Argentina
dc.description.fil
Fil: Duchowicz, Pablo Román. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Castro, Eduardo Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas; Argentina
dc.journal.title
Food Chemistry
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2010.04.082
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814610005583
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