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dc.contributor.author
Pomilio, Alicia Beatriz  
dc.contributor.author
Giraudo, Miguel Angel Domingo  
dc.contributor.author
Duchowicz, Pablo Román  
dc.contributor.author
Castro, Eduardo Alberto  
dc.date.available
2019-01-07T19:13:13Z  
dc.date.issued
2010-12  
dc.identifier.citation
Pomilio, Alicia Beatriz; Giraudo, Miguel Angel Domingo; Duchowicz, Pablo Román; Castro, Eduardo Alberto; QSPR analyses for aminograms in food: Citrus juices and concentrates; Elsevier; Food Chemistry; 123; 3; 12-2010; 917-927  
dc.identifier.issn
0308-8146  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/67590  
dc.description.abstract
Dragon theoretical descriptors were derived for a set of optimised amino acid structures, with the purpose of establishing quantitative structure-property relationship (QSPR) models to predict aminograms for 100% natural fresh juices and concentrates of Navel and Valencia oranges, and Eureka lemon. We used the statistical replacement method technique for designing the best multi-parametric linear regression models, which included structural features selected from a pool containing 1497 constitutional, topological, geometrical, or electronic types of molecular descriptors. The prediction results achieved in this work were in most cases in good agreement with experimental amino acid profiles obtained in our laboratories by a validated HPLC procedure, thus demonstrating the predictive power of the designed QSPR. The developed approach is of practical value, especially when it is not possible to assign the analyte concentration with an accurate degree of certainty.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Amino Acids  
dc.subject
Aminograms  
dc.subject
Citrus Juices And Concentrates  
dc.subject
Eureka Lemon  
dc.subject
Multi-Variable Linear Regression  
dc.subject
Navel And Valencia Oranges  
dc.subject
Qspr Theory  
dc.subject
Replacement Method  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
QSPR analyses for aminograms in food: Citrus juices and concentrates  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2019-01-07T13:35:24Z  
dc.journal.volume
123  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
917-927  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Pomilio, Alicia Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular. Universidad de Buenos Aires. Facultad Medicina. Instituto de Bioquímica y Medicina Molecular; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Giraudo, Miguel Angel Domingo. Universidad Nacional de Lanús; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Duchowicz, Pablo Román. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Castro, Eduardo Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Instituto de Investigaciones Fisicoquímicas Teóricas y Aplicadas; Argentina  
dc.journal.title
Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2010.04.082  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814610005583