Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Fernandez, María Verónica
dc.contributor.author
Agüero, Maria Victoria
dc.contributor.author
Jagus, Rosa Juana
dc.date.available
2018-12-03T17:32:03Z
dc.date.issued
2018-02
dc.identifier.citation
Fernandez, María Verónica; Agüero, Maria Victoria; Jagus, Rosa Juana; Green tea extract: A natural antimicrobial with great potential for controlling native microbiota, Listeria innocua and Escherichia coli in fresh-cut beet leaves; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Safety; 38; 1; 2-2018
dc.identifier.issn
0149-6085
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/65609
dc.description.abstract
Antimicrobial effect of green tea (GTE), nisin (Ni), natamycin (Na), and their combinations on native mesophilic bacteria (MAB), Enterobacteriaceae (EB), and molds and yeast (M&Y) of fresh-cut beet leaves and on inoculated Listeria innocua (LI) and Escherichia coli (EC) were determined during storage at 15 °C. Individual treatments with Ni and Na were not effective in reducing nor controlling native microbiota. Conversely, treatments containing GTE 5% reduced MAB and EB initial counts to values below detection limit (DL = 1 log UFC/g) for 24 hr. The most effective treatment for M&Y was the combination of GTE with Na, which maintained the counts in undetectable values (
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Nisin
dc.subject
Natamycin
dc.subject
Biopreservation
dc.subject
Beet Leaves
dc.subject
Minimally Processed
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Green tea extract: A natural antimicrobial with great potential for controlling native microbiota, Listeria innocua and Escherichia coli in fresh-cut beet leaves
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-10-23T20:52:28Z
dc.journal.volume
38
dc.journal.number
1
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Fernandez, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long". Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Agüero, Maria Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long". Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Jagus, Rosa Juana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long". Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnologías y Ciencias de la Ingeniería "Hilario Fernández Long"; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Safety
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1111/jfs.12374
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jfs.12374
Archivos asociados