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dc.contributor.author
Coscueta, Ezequiel Ricardo  
dc.contributor.author
Pintado, Manuela  
dc.contributor.author
Picó, Guillermo Alfredo  
dc.contributor.author
Knobel, Gaston  
dc.contributor.author
Boschetti, Carlos Eugenio  
dc.contributor.author
Pellegrini Malpiedi, Luciana  
dc.contributor.author
Nerli, Bibiana Beatriz  
dc.date.available
2018-11-28T15:49:32Z  
dc.date.issued
2017-01  
dc.identifier.citation
Coscueta, Ezequiel Ricardo; Pintado, Manuela; Picó, Guillermo Alfredo; Knobel, Gaston; Boschetti, Carlos Eugenio; et al.; Continuous method to determine the trypsin inhibitor activity in soybean flour; Elsevier; Food Chemistry; 214; 1-2017; 156-161  
dc.identifier.issn
0308-8146  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/65435  
dc.description.abstract
The determination of trypsin inhibitor (TI) activity is of importance to evaluate the nutritional value of soybean flours. An analytical method, which involves a continuous spectrophotometric rate determination for trypsin activity against the substrate N-benzoyl-DL-arginine p-nitroanilide, is proposed as an alternative to the standard discontinuous assay. Stopping the reaction with acetic acid and a centrifugation/filtration step to decrease turbidity are not required, thus reducing costs and sample preparation time. The TI activity of different flour samples, determined by both assays, demonstrated to be statistically comparable, irrespective of the TI concentration level. The coefficients of variation of the novel method did not exceed 8% at any concentration level. The curves of progress reaction showed a non-linear behavior in samples without TI. A reduction of incubation time from 10 min to 2 min increased the method sensitivity and extended its linear range. A more economical, faster and simpler assay was developed.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Analytical Method  
dc.subject
Antinutritional Factors  
dc.subject
Soybean Flour  
dc.subject
Trypsin Inhibitor Activity  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Continuous method to determine the trypsin inhibitor activity in soybean flour  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-10-23T18:42:09Z  
dc.journal.volume
214  
dc.journal.pagination
156-161  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Coscueta, Ezequiel Ricardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina. Universidade Católica Portuguesa; Portugal  
dc.description.fil
Fil: Pintado, Manuela. Universidade Católica Portuguesa; Portugal  
dc.description.fil
Fil: Picó, Guillermo Alfredo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Knobel, Gaston. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Boschetti, Carlos Eugenio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pellegrini Malpiedi, Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Nerli, Bibiana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.journal.title
Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.07.056  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616310780