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dc.contributor.author
Favre, Noelia  
dc.contributor.author
Bárcena, Alejandra  
dc.contributor.author
Vera Bahima, José  
dc.contributor.author
Martinez, Gustavo Adolfo  
dc.contributor.author
Costa, M.lorenza  
dc.date.available
2018-11-21T17:54:50Z  
dc.date.issued
2018-08  
dc.identifier.citation
Favre, Noelia; Bárcena, Alejandra; Vera Bahima, José; Martinez, Gustavo Adolfo; Costa, M.lorenza; Pulses of low intensity light as promising technology to delay postharvest senescence of broccoli; Elsevier Science; Postharvest Biology and Technology; 142; 8-2018; 107-114  
dc.identifier.issn
0925-5214  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/64867  
dc.description.abstract
Visible light irradiance may be a useful technology to delay postharvest senescence of green vegetables. In this work, we studied the effects of low-intensity white, red and far red light pulses on postharvest senescence of broccoli stored in the dark at 20 °C. Daily exposure for 2 h to 20–25 μmol m−2 s−1 of white light delayed yellowing and retained chloroplast components (chlorophyll and soluble proteins). The utilized light intensity was insufficient to re-initiated photosynthesis since total sugar content was lower than initials in irradiated florets. Light treatment resulted in a slower loss of sugars in comparison with the untreated samples, but was not affected by light quality. The effects of red light treatment on chlorophyll a and soluble protein degradation were similar to white light, and opposite to far red light. However, these treatments did not delay chlorophyll b degradation, suggesting that phytochromes could be involved in molecular mechanism of chlorophyll a and soluble protein degradation, but not of chlorophyll b.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Chlorophyll  
dc.subject
Proteins  
dc.subject
Red Light  
dc.subject
Sugars  
dc.subject
White Light  
dc.title
Pulses of low intensity light as promising technology to delay postharvest senescence of broccoli  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-10-22T22:33:14Z  
dc.journal.volume
142  
dc.journal.pagination
107-114  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Favre, Noelia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bárcena, Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vera Bahima, José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martinez, Gustavo Adolfo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús). Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas. Instituto de Investigaciones Biotecnológicas "Dr. Raúl Alfonsín" (sede Chascomús); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Costa, M.lorenza. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina  
dc.journal.title
Postharvest Biology and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2017.11.006  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521417308669