Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Flow-injection spectrophotometric method with on-line photodegradation for determination of ascorbic acid and total sugars in fruit juices

Llamas, Natalia ElizabethIcon ; Di Nezio, Maria Susana; Fernández Band, Beatriz SusanaIcon
Fecha de publicación: 02/2011
Editorial: Academic Press Inc Elsevier Science
Revista: Journal of Food Composition and Analysis
ISSN: 0889-1575
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Químicas

Resumen

This article reports a flow-injection spectrophotometric determination (FIA) with a photodegradation step to determine ascorbic acid and total sugars. The flow-injection system includes a simple ultraviolet photoreactor for the on-line photodegradation. The method is based on the determination of ascorbic acid at 300. nm before the photodegradation step, followed by UV irradiation and measurement of total sugars at 268. nm. The proposed method was used to determine ascorbic acid and total sugars in commercial and natural fruit juice samples. The method was validated by using spiked samples with recoveries in the range 96.4-108.3% for ascorbic acid, and 91.0-113.2% for total sugars. © 2010 Elsevier Inc.
Palabras clave: Ascorbic Acid , Fia , Food Analysis , Food Composition , Fruit Juices , Photodegradation , Spectrophotometric , Total Sugars
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 214.7Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/64036
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157510001973
DOI: https://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2010.06.002
Colecciones
Articulos(INQUISUR)
Articulos de INST.DE QUIMICA DEL SUR
Citación
Llamas, Natalia Elizabeth; Di Nezio, Maria Susana; Fernández Band, Beatriz Susana; Flow-injection spectrophotometric method with on-line photodegradation for determination of ascorbic acid and total sugars in fruit juices; Academic Press Inc Elsevier Science; Journal of Food Composition and Analysis; 24; 1; 2-2011; 127-130
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES