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dc.contributor.author
Monroy, Yuliana
dc.contributor.author
Rivero, Sandra G. M.
dc.contributor.author
Garcia, Maria Alejandra
dc.date.available
2018-11-06T13:30:06Z
dc.date.issued
2017-10
dc.identifier.citation
Monroy, Yuliana; Rivero, Sandra G. M.; Garcia, Maria Alejandra; Functional Jelly Beans Based On Hydrocolloids And Citrus Cremogenates; Journal of Multidisciplinary Engineering Science and Technology; Journal of Multidisciplinary Engineering Science and Technology; 4; 10; 10-2017; 8359-8369
dc.identifier.issn
2458-9403
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/63736
dc.description.abstract
Jelly beans were obtained from sugar, gelling agents, and citric cremogenates as source of bioactive compounds. To the best of our knowledge, the blends of modified starch and low methoxyl pectin (LMP) as well as the effect of citric cremogenates on the formulation of confectionery gels and their functional properties have hardly been reported. This work was focused on: i) obtaining cremogenates from different citrus fruits and characterizing them physicochemically; ii) formulating jelly beans based on acetylated starch, LMP, and cremogenate; iii) assessing the quality attributes and global acceptability. Furthermore, the changes on rheological behaviour due to cremogenate addition and calcium-induced gelation in composite model systems were studied. Viscoelasticity studies confirmed the type-gel structure of the formulated systems. Likewise, rheological results correlated with TPA profiles of jelly beans. General acceptability scores were 6.84 for formulations containing orange cremogenate and 5.72 for grapefruit ones. Composite developed systems have a protective effect of ascorbic acid exhibiting a slight reduction during the drying step especially in the case of samples containing grapefruit cremogenate. The functionalization of the matrix with calcium, involved in the chemical gelation mechanism of pectin, can incorporate this mineral in the final product, being this relevant from a nutritional point of view
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Journal of Multidisciplinary Engineering Science and Technology
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Jelly Beans
dc.subject
Orange And Grapefruit Cremogenates
dc.subject
Nutritional Contribution
dc.subject
Hydrocolloids Blend Systems
dc.subject
Rheological Properties
dc.subject
Sensorial Acceptability
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Functional Jelly Beans Based On Hydrocolloids And Citrus Cremogenates
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-10-22T19:54:29Z
dc.journal.volume
4
dc.journal.number
10
dc.journal.pagination
8359-8369
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Berlín
dc.description.fil
Fil: Monroy, Yuliana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rivero, Sandra G. M.. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Garcia, Maria Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Multidisciplinary Engineering Science and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.jmest.org/wp-content/uploads/JMESTN42352430.pdf
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