Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Bruno, Laura Maria
dc.contributor.author
Briggiler Marcó, Mariángeles
dc.contributor.author
Capra, María Luján
dc.contributor.author
Gasparin Carvalho, Juliane Döering
dc.contributor.author
Meinardi, Carlos Alberto
dc.contributor.author
Quiberoni, Andrea del Lujan
dc.date.available
2018-09-26T18:26:51Z
dc.date.issued
2017-11
dc.identifier.citation
Bruno, Laura Maria; Briggiler Marcó, Mariángeles; Capra, María Luján; Gasparin Carvalho, Juliane Döering; Meinardi, Carlos Alberto; et al.; Wild Lactobacillus strains: Technological characterisation and design of Coalho cheese lactic culture; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 70; 4; 11-2017; 572-582
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/60941
dc.description.abstract
To design a specific lactic culture for the controlled manufacture of coalho cheese, 13 Lactobacillus rhamnosus, two Lactobacillus fermentum and one Lactobacillus plantarum strains isolated from artisanal coalho cheeses were identified and characterised. Two Lb. rhamnosus, one Lb. plantarum and one Lb. fermentum were selected and grouped in pairs designing four different culture formulations that demonstrated a good performance in cheesemaking experiments at pilot scale. Further studies to adjust the balance of strains used are necessary to attain adequate sensorial and technological attributes as expected for artisanal cheeses.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Adjunct Culture
dc.subject
Lactic Acid Bacteria
dc.subject
Lactobacillus Rhamnosus
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Wild Lactobacillus strains: Technological characterisation and design of Coalho cheese lactic culture
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-08-15T14:20:40Z
dc.journal.volume
70
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
572-582
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Bruno, Laura Maria. Ministerio da Agricultura Pecuaria e Abastecimento de Brasil. Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuaria; Brasil
dc.description.fil
Fil: Briggiler Marcó, Mariángeles. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Capra, María Luján. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gasparin Carvalho, Juliane Döering. Universidade Estadual do Ceará; Brasil
dc.description.fil
Fil: Meinardi, Carlos Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.description.fil
Fil: Quiberoni, Andrea del Lujan. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Lactología Industrial. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12360
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12360
Archivos asociados