Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Van Nieuwenhove, Carina Paola
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Gonzalez, Silvia Nelina
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Perez Chaia, Adriana Beatriz
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2018-08-30T21:04:44Z
dc.date.issued
2004-10
dc.identifier.citation
Van Nieuwenhove, Carina Paola; Gonzalez, Silvia Nelina; Perez Chaia, Adriana Beatriz; Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina; Conjugated linoleic acid in Bufalo (Bubalus bubalis) milk from Argentine; A V A Agrarverlag; Milchwissenschaft-milk Science International; 59; 9-10; 10-2004; 506-508
dc.identifier.issn
0026-3788
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/57823
dc.description.abstract
Conjugated linoleic acid (CLA), a naturally occurring anticarcinogen found in dairy products, has received increasing attention in recent years. Twelve lactating Murrah river buffaloes (Bubalus bubalis) were used to study profile long-chain fatty acids in milk fat. Buffaloes were fed with natural pasture ad libitum. Milk samples were collected in the morning. Animals were separated by stage lactation (3-4 months). The composition of milk samples and fatty acids profile was analyzed. Milk was refrigerated, homogenized and pasteurized for evaluating any possible effect of treatment on cis9, trans11 octadecadienoic acid (CLA) level. Results show that 59% of long chain fatty acids are saturated. C16:0 was the most abundant fatty acid in buffalo milk and C18:1 the major unsaturated fatty acid. CLA level in buffalo milk was 4.83 mg/g of fatty acid methyl ester (FAME). There was a positive correlation between CLA and trans-11 C18:1 vaccenic acid. Any treatment of buffalo raw milk modified significantly CLA content or other fatty acids. Milk fat content of trans11 C18:1 and CLA were closely related (r = 0.90). A high quality of buffalo milk was obtained after a diet based only on cultured of pasture carried out in Northwest Argentine.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
A V A Agrarverlag
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
Buffalo Milk
dc.subject
Conjugated Linoleic Acid
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Conjugated linoleic acid in Bufalo (Bubalus bubalis) milk from Argentine
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-08-21T14:04:56Z
dc.journal.volume
59
dc.journal.number
9-10
dc.journal.pagination
506-508
dc.journal.pais
Alemania
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Berlín
dc.description.fil
Fil: Van Nieuwenhove, Carina Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Ciencias Naturales e Instituto Miguel Lillo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, Silvia Nelina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Perez Chaia, Adriana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.journal.title
Milchwissenschaft-milk Science International
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
Archivos asociados