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dc.contributor.author
Andrade Cuvi, Maria Jose
dc.contributor.author
Moreno, Carlota
dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose
dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto
dc.contributor.author
Concellón, Analía
dc.date.available
2018-08-28T18:23:26Z
dc.date.issued
2017-01
dc.identifier.citation
Andrade Cuvi, Maria Jose; Moreno, Carlota; Zaro, Maria Jose; Vicente, Ariel Roberto; Concellón, Analía; Improvement of the Antioxidant Properties and Postharvest Life of Three Exotic Andean Fruits by UV-C Treatment; Hindawi Publishing Corporation; Journal of Food Quality; 2017; 1-2017; 1-10; 4278795
dc.identifier.issn
0146-9428
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/57374
dc.description.abstract
Three Andean fruits naranjilla (Solanum quitoense Lam.), uvilla (Physalis peruviana L.), and mortiño (Vaccinium floribundum Kunth) were subjected to prestorage UV-C treatments (0, 8, or 12.5 kJm−2) and evaluated weekly to select the most suitable dose for fruit quality maintenance during storage (21 days at 6°C).The highest dose retains quality through lower deterioration index for all three fruits and was selected to further analyze the effects on physicochemical and antioxidant properties during storage. UVC exposure delayed softening in naranjilla and increased soluble solid content in uvilla. UV-C also improved the maintenance of antioxidant capacity (AC) in mortiño and uvilla. Overall, results indicate that short prestorage UV-C exposure may be an effective nonchemical approach to supplement low temperature storage, maintain quality, and extend the postharvest life of Andean naranjilla, uvilla, and mortiño fruit.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Hindawi Publishing Corporation
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Naranjilla
dc.subject
Uvilla
dc.subject
Mortiño
dc.subject
Phenolics
dc.subject
Ascorbic Acid
dc.subject
Carotenoids
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Improvement of the Antioxidant Properties and Postharvest Life of Three Exotic Andean Fruits by UV-C Treatment
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-08-27T14:03:21Z
dc.identifier.eissn
1745-4557
dc.journal.volume
2017
dc.journal.pagination
1-10; 4278795
dc.journal.pais
Egipto
dc.journal.ciudad
El Cairo
dc.description.fil
Fil: Andrade Cuvi, Maria Jose. Universidad Tecnológica Equinoccial. Facultad de Ciencias de la Ingeniería; Ecuador
dc.description.fil
Fil: Moreno, Carlota. Universidad Tecnológica Equinoccial. Facultad de Ciencias de la Ingeniería; Ecuador
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Quality
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/4278795/
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1155/2017/4278795
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