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dc.contributor.author
Andrade Cuvi, Maria Jose  
dc.contributor.author
Moreno, Carlota  
dc.contributor.author
Zaro, Maria Jose  
dc.contributor.author
Vicente, Ariel Roberto  
dc.contributor.author
Concellón, Analía  
dc.date.available
2018-08-28T18:23:26Z  
dc.date.issued
2017-01  
dc.identifier.citation
Andrade Cuvi, Maria Jose; Moreno, Carlota; Zaro, Maria Jose; Vicente, Ariel Roberto; Concellón, Analía; Improvement of the Antioxidant Properties and Postharvest Life of Three Exotic Andean Fruits by UV-C Treatment; Hindawi Publishing Corporation; Journal of Food Quality; 2017; 1-2017; 1-10; 4278795  
dc.identifier.issn
0146-9428  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/57374  
dc.description.abstract
Three Andean fruits naranjilla (Solanum quitoense Lam.), uvilla (Physalis peruviana L.), and mortiño (Vaccinium floribundum Kunth) were subjected to prestorage UV-C treatments (0, 8, or 12.5 kJm−2) and evaluated weekly to select the most suitable dose for fruit quality maintenance during storage (21 days at 6°C).The highest dose retains quality through lower deterioration index for all three fruits and was selected to further analyze the effects on physicochemical and antioxidant properties during storage. UVC exposure delayed softening in naranjilla and increased soluble solid content in uvilla. UV-C also improved the maintenance of antioxidant capacity (AC) in mortiño and uvilla. Overall, results indicate that short prestorage UV-C exposure may be an effective nonchemical approach to supplement low temperature storage, maintain quality, and extend the postharvest life of Andean naranjilla, uvilla, and mortiño fruit.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Hindawi Publishing Corporation  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Naranjilla  
dc.subject
Uvilla  
dc.subject
Mortiño  
dc.subject
Phenolics  
dc.subject
Ascorbic Acid  
dc.subject
Carotenoids  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Improvement of the Antioxidant Properties and Postharvest Life of Three Exotic Andean Fruits by UV-C Treatment  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-08-27T14:03:21Z  
dc.identifier.eissn
1745-4557  
dc.journal.volume
2017  
dc.journal.pagination
1-10; 4278795  
dc.journal.pais
Egipto  
dc.journal.ciudad
El Cairo  
dc.description.fil
Fil: Andrade Cuvi, Maria Jose. Universidad Tecnológica Equinoccial. Facultad de Ciencias de la Ingeniería; Ecuador  
dc.description.fil
Fil: Moreno, Carlota. Universidad Tecnológica Equinoccial. Facultad de Ciencias de la Ingeniería; Ecuador  
dc.description.fil
Fil: Zaro, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vicente, Ariel Roberto. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Concellón, Analía. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Quality  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/4278795/  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1155/2017/4278795