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dc.contributor.author
Segura, Luis Ignacio
dc.contributor.author
Salvadori, Viviana Olga
dc.contributor.author
Goñi, Sandro Mauricio
dc.date.available
2018-08-27T21:05:12Z
dc.date.issued
2017-12
dc.identifier.citation
Segura, Luis Ignacio; Salvadori, Viviana Olga; Goñi, Sandro Mauricio; Characterisation of liquid food colour from digital images; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 20; Supl. 1; 12-2017; S467-S477
dc.identifier.issn
1094-2912
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/57310
dc.description.abstract
The characteristic colour of translucent liquid foods is defined as the colour values at infinite depth, where the liquid depth and the background effects are surpassed. A measurement cell with variable depth was built, and the L*a*b* colour was measured from digital images. Colour versus depth was fitted to an exponential equation, from which the characteristic colour was obtained. Thirteen different liquids were tested with this methodology and compared with spectrophotometer measurements. The average total colour difference between approaches was 50.85 ± 18.89. Image analysis led to more realistic predictions, and a high correlation between Hue angle values was obtained for most samples, with the exception of only one.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/
dc.subject
Beverages
dc.subject
Colour
dc.subject
Food Property
dc.subject
Food Quality
dc.subject
Image Analysis
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Characterisation of liquid food colour from digital images
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-08-27T14:06:59Z
dc.journal.volume
20
dc.journal.number
Supl. 1
dc.journal.pagination
S467-S477
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Segura, Luis Ignacio. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salvadori, Viviana Olga. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Goñi, Sandro Mauricio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Food Properties
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1299758
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2017.1299758
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