Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Bueno, Dante Javier
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.contributor.author
Silva, Julio O.
dc.contributor.author
Oliver, Guillermo
dc.contributor.author
Gonzalez, Silvia Nelina
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.date.available
2018-08-21T21:43:22Z
dc.date.issued
2006-10
dc.identifier.citation
Bueno, Dante Javier; Silva, Julio O.; Oliver, Guillermo; Gonzalez, Silvia Nelina; Lactobacillus casei CRL 431 and Lactobacillus rhamnosus CRL 1224 as Biological Controls for Aspergillus flavus Strains; International Association for Food Protection; Journal of Food Protection; 69; 10; 10-2006; 2544-2548
dc.identifier.issn
0362-028X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/56498
dc.description.abstract
The effect of two species of lactobacilli, Lactobacillus casei CRL 431 and Lactobacillus rhamnosus CRL 1224, on growth of different Aspergillus flavus strains was determined. A. flavus strains (Ap, TR2, or CF80) were grown in LAPTg broth at 37C for 7 days as a single culture and in association with L. casei CRL 431 or L. rhamnosus CRL 1224 at initial inoculum ratios of 1:1, 1:10, and 1:100. In most cases, the mixed cultures had a lower fungal growth and a lower pH than the control cultures. Mycelial dry weight was reduced to 73 and 85% using L. casei CRL 431 and L. rhamnosus CRL 1224, respectively. The pH decrease in mixed cultures when the fungal mycelial dry weight is reduced may play an important role in inhibition. The number of viable bacteria was variably affected by fungal growth. These results indicate that L. casei CRL 431 and L. rhamnosus CRL 1224 may be useful as potential biocontrol agent against A. flavus.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
International Association for Food Protection
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Lactobacillus
dc.subject
Aspergillus
dc.subject
Biological Control
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.title
Lactobacillus casei CRL 431 and Lactobacillus rhamnosus CRL 1224 as Biological Controls for Aspergillus flavus Strains
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-08-13T18:16:46Z
dc.identifier.eissn
1944-9097
dc.journal.volume
69
dc.journal.number
10
dc.journal.pagination
2544-2548
dc.journal.pais
Estados Unidos
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.journal.ciudad
Des Moines
dc.description.fil
Fil: Bueno, Dante Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Entre Ríos. Estación Experimental Agropecuaria Concepción del Uruguay; Argentina
dc.description.fil
Fil: Silva, Julio O.. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.description.fil
Fil: Oliver, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, Silvia Nelina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Protection
![Se ha confirmado la validez de este valor de autoridad por un usuario](/themes/CONICETDigital/images/authority_control/invisible.gif)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://jfoodprotection.org/doi/pdf/10.4315/0362-028X-69.10.2544?code=FOPR-site
Archivos asociados