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dc.contributor.author
Rodriguez, Maria Marcela
dc.contributor.author
Arballo, Javier Ramiro
dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.date.available
2018-08-08T19:03:27Z
dc.date.issued
2017-11
dc.identifier.citation
Rodriguez, Maria Marcela; Arballo, Javier Ramiro; Campañone, Laura Analia; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Analysis of Operating Conditions on Osmotic Dehydration of Plums (Prunus Domestica L.) and 3D-Numerical Determination of Effective Diffusion Coefficients; De Gruyter; International Journal Of Food Engineering; 13; 11; 11-2017; 1-32
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/54652
dc.description.abstract
The objective of this work was to analyze the relevant process conditions on osmotic dehydration of plums and to determine the diffusion coefficients related to this process. The influence of solution (type and concentration of solute, temperature, fruit/solution ratio) and process time on water loss, water content and solutes gain were studied. Process analysis was performed experimentally by means of a set of 16 duplicate tests and numerically by mathematical modeling of the unsteady-state mass transfer phenomena. Experiments were carried out with glucose and sorbitol solutions (40-60% w/w), dehydrating plum pieces during 2 h at temperatures of 25 and 40°C, with fruit/solution ratios of 1/4 and 1/10. For calculating effective diffusion coefficients, a novelty inverse-method was applied, the approximate shape of food-pieces was considered using Finite Elements Method. Calculated diffusion coefficients ranged from 1.13 × 10-09 to 4.71 × 10-09 m2 s-1 and 0.44 × 10-09 to 3.46 × 10-09 m2 s-1, for water and solutes, respectively.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
De Gruyter
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Diffusion Coefficients
dc.subject
Osmotic Dehydration
dc.subject
Plums
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Analysis of Operating Conditions on Osmotic Dehydration of Plums (Prunus Domestica L.) and 3D-Numerical Determination of Effective Diffusion Coefficients
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-16T13:49:46Z
dc.identifier.eissn
1556-3758
dc.journal.volume
13
dc.journal.number
11
dc.journal.pagination
1-32
dc.journal.pais
Alemania
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Maria Marcela. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería Olavarría. Grupo Tecnologías de Semillas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Arballo, Javier Ramiro. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Food Engineering
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1515/ijfe-2017-0071
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.degruyter.com/view/j/ijfe.2017.13.issue-11/ijfe-2017-0071/ijfe-2017-0071.xml
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