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dc.contributor.author
Galante, Micaela
dc.contributor.author
Pavón, Yanina Lorena
dc.contributor.author
Lazzaroni, Sandra María Sol
dc.contributor.author
Soazo, Marina del Valle
dc.contributor.author
Costa, Silvia
dc.contributor.author
Boeris, Valeria
dc.contributor.author
Risso, Patricia Hilda
dc.contributor.author
Rozycki, Sergio Darío
dc.date.available
2018-07-26T19:15:22Z
dc.date.issued
2017-11
dc.identifier.citation
Galante, Micaela; Pavón, Yanina Lorena; Lazzaroni, Sandra María Sol; Soazo, Marina del Valle; Costa, Silvia; et al.; Effect of cholesterol-reduced and zinc fortification treatments on physicochemical, functional, textural, microstructural and sensory properties of soft cheese; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 70; 4; 11-2017; 533-541
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/53204
dc.description.abstract
The aim of this study was to produce and evaluate a soft cheese fortified with zinc and with cholesterol-reduced content. To meet this objective, a cream base was prepared, from which cholesterol was removed using β-cyclodextrin as extracting agent. Then, cholesterol-reduced content cheese with and without the addition of zinc salts (ZnSO4 or ZnCl2) was produced. Additionally, a cheese without any treatment was prepared. Furthermore, physicochemical, textural, functional, microstructural and sensory determinations were performed. As a result, 87–94% zinc-fortified and 93% cholesterol-reduced cheese samples were obtained, which had similar sensorial characteristics to the cheese without treatment.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Cholesterol Removal
dc.subject
Soft Cheese
dc.subject
Zinc Fortification
dc.subject
Β-Cyclodextrin
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Effect of cholesterol-reduced and zinc fortification treatments on physicochemical, functional, textural, microstructural and sensory properties of soft cheese
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-07-26T13:57:29Z
dc.journal.volume
70
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
533-541
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Galante, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pavón, Yanina Lorena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lazzaroni, Sandra María Sol. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Soazo, Marina del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Química Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Química Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Costa, Silvia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Boeris, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Pontificia Universidad Católica Argentina "Santa María de los Buenos Aires". Facultad de Química e Ingeniería-Rosario; Argentina
dc.description.fil
Fil: Risso, Patricia Hilda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Física de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Instituto de Física de Rosario; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química y Física. Área Fisicoquímica; Argentina. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rozycki, Sergio Darío. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12361/full
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12361
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