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dc.contributor.author
Cordisco, Estefania  
dc.contributor.author
Haidar, Carla Nahir  
dc.contributor.author
Coscueta, Ezequiel Ricardo  
dc.contributor.author
Nerli, Bibiana Beatriz  
dc.contributor.author
Pellegrini Malpiedi, Luciana  
dc.date.available
2018-07-23T17:23:29Z  
dc.date.issued
2016-12  
dc.identifier.citation
Cordisco, Estefania; Haidar, Carla Nahir; Coscueta, Ezequiel Ricardo; Nerli, Bibiana Beatriz; Pellegrini Malpiedi, Luciana; Integrated extraction and purification of soy isoflavones by using aqueous micellar systems; Elsevier; Food Chemistry; 213; 12-2016; 514-520  
dc.identifier.issn
0308-8146  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/52830  
dc.description.abstract
In this work, an integration of solid-liquid and liquid-liquid extractions by using aqueous micellar two-phase systems was evaluated as potential tool to purify soy isoflavones. Additionally, the proposed methodology aimed to preserve the protein content of the processed soy flour. The extractive assays were performed in AMTPS formed by Triton X-114 and sodium tartrate. In order to optimize the purification process, temperature and time were evaluated as independent variables. Under optimal working conditions, i.e. 100 min and 33 °C of incubation, IF were purified with a recovery percentage of 93 and a purification factor of almost 10. More importantly, the obtained sample presented an aglycone proportion superior to the reported by other methodologies. These results open perspectives to the use of aqueous micellar two-phase systems as an integrative methodology to extract, concentrate and purify isoflavones.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Aqueous Micellar Two-Phase System  
dc.subject
Isoflavone  
dc.subject
Purification  
dc.subject
Soybean Flour  
dc.subject
Surfactant  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Integrated extraction and purification of soy isoflavones by using aqueous micellar systems  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-07-23T12:56:40Z  
dc.journal.volume
213  
dc.journal.pagination
514-520  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Cordisco, Estefania. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Haidar, Carla Nahir. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Coscueta, Ezequiel Ricardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Nerli, Bibiana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pellegrini Malpiedi, Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina  
dc.journal.title
Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.07.001  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616310238