Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Zbrun, María Virginia  
dc.contributor.author
Frizzo, Laureano Sebastian  
dc.contributor.author
Soto, Lorena Paola  
dc.contributor.author
Rosmini, Marcelo Raul  
dc.contributor.author
Sequeira, Gabriel Jorge  
dc.contributor.author
Astesana, Diego Martín  
dc.contributor.author
Blajman, Jesica  
dc.contributor.author
Rossler, Eugenia  
dc.contributor.author
Berisvil, Ayelén Patricia  
dc.contributor.author
Romero Scharpen, Analía  
dc.contributor.author
Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro  
dc.date.available
2018-07-13T18:28:37Z  
dc.date.issued
2016-09  
dc.identifier.citation
Zbrun, María Virginia; Frizzo, Laureano Sebastian; Soto, Lorena Paola; Rosmini, Marcelo Raul; Sequeira, Gabriel Jorge; et al.; Poultry blood from slaughterhouses: development of a biopreservation system to improve microbiological quality prior to transforming blood into by-products; Taylor & Francis; British Poultry Science; 57; 5; 9-2016; 723-728  
dc.identifier.issn
0007-1668  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/52069  
dc.description.abstract
The aim of this study was to investigate the use of indigenous lactic acid bacteria (LAB) with specific additives as a Biopreservation System (BS) for poultry blood during its storage in slaughterhouses. The BS consisted of two LAB (Enterococcus faecalis DSPV 008SA or Lactobacillus salivarius DSPV 032SA) with 4 additives (lactose 2 g/l, yeast extract 0.4 g/l, ammonium citrate 0.4 g/l and NaCl 1 g/l). After 24 h storage at 30ºC, lower counts of enterobacteria, coliforms, Pseudomonas spp. and Staphylococcus aureus were evident in blood treated with the BS than in untreated blood. The ability of LAB to prevent haemolysis was evident. A decrease in pH was associated with control of spoilage microorganisms but it needed to be regulated to prevent coagulation of proteins. On the basis of these results it is recommended to supplement blood with a BS to avoid undesirable changes during blood storage before processing.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Poultry Blood  
dc.subject
Biopreservation  
dc.subject
Microbiological Quality  
dc.subject
By-Products  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Poultry blood from slaughterhouses: development of a biopreservation system to improve microbiological quality prior to transforming blood into by-products  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-07-05T18:07:33Z  
dc.journal.volume
57  
dc.journal.number
5  
dc.journal.pagination
723-728  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Zbrun, María Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Frizzo, Laureano Sebastian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Soto, Lorena Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rosmini, Marcelo Raul. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Universidad Católica de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sequeira, Gabriel Jorge. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Astesana, Diego Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Blajman, Jesica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rossler, Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Berisvil, Ayelén Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Romero Scharpen, Analía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.journal.title
British Poultry Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/00071668.2016.1206192  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00071668.2016.1206192