Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Taranto, Maria Pia
dc.contributor.author
Medici, Marta Graciela
dc.contributor.author
Perdigon, Gabriela del Valle
dc.contributor.author
Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina
dc.contributor.author
Font, Graciela Maria
dc.date.available
2018-07-10T17:01:19Z
dc.date.issued
2000-12
dc.identifier.citation
Taranto, Maria Pia; Medici, Marta Graciela; Perdigon, Gabriela del Valle; Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina; Font, Graciela Maria; Effect of Lactobacillus reuteri on the prevention of hypercholesterolemia in mice; Elsevier; Journal of Dairy Science; 83; 3; 12-2000; 401-403
dc.identifier.issn
0022-0302
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/51604
dc.description.abstract
Administration of Lactobacillus reuteri CRL 1098 (104 cells/d) to mice for 7 d before inducing hypercholesterolemia (by feeding mice with a fat-enriched diet for the subsequent 7 d) was evaluated. At this low dose, L. reuteri was effective in preventing hypercholesterolemia in mice, producing a 17% increase in the ratio of high-density lipoprotein to low-density lipoprotein. Total cholesterol and triglycerides decreased by 22 and 33%, respectively, in the group that was not fed the lactobacilli. The hypocholesterolemic effect produced by L. reuteri CRL 1098 might be considered as indirect evidence of the permanency of the lactobacilli in the gut.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Hypocholesterolemia
dc.subject
Lactobacillus Reuteri
dc.subject
Probiotic
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Effect of Lactobacillus reuteri on the prevention of hypercholesterolemia in mice
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-03-06T17:03:41Z
dc.identifier.eissn
1525-3198
dc.journal.volume
83
dc.journal.number
3
dc.journal.pagination
401-403
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Champaign
dc.description.fil
Fil: Taranto, Maria Pia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Medici, Marta Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Perdigon, Gabriela del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Font, Graciela Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina
dc.journal.title
Journal of Dairy Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3168/jds.S0022-0302(00)74895-8
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022030200748958
Archivos asociados