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dc.contributor.author
Taranto, Maria Pia  
dc.contributor.author
Medici, Marta Graciela  
dc.contributor.author
Perdigon, Gabriela del Valle  
dc.contributor.author
Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina  
dc.contributor.author
Font, Graciela Maria  
dc.date.available
2018-07-10T17:01:19Z  
dc.date.issued
2000-12  
dc.identifier.citation
Taranto, Maria Pia; Medici, Marta Graciela; Perdigon, Gabriela del Valle; Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina; Font, Graciela Maria; Effect of Lactobacillus reuteri on the prevention of hypercholesterolemia in mice; Elsevier; Journal of Dairy Science; 83; 3; 12-2000; 401-403  
dc.identifier.issn
0022-0302  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/51604  
dc.description.abstract
Administration of Lactobacillus reuteri CRL 1098 (104 cells/d) to mice for 7 d before inducing hypercholesterolemia (by feeding mice with a fat-enriched diet for the subsequent 7 d) was evaluated. At this low dose, L. reuteri was effective in preventing hypercholesterolemia in mice, producing a 17% increase in the ratio of high-density lipoprotein to low-density lipoprotein. Total cholesterol and triglycerides decreased by 22 and 33%, respectively, in the group that was not fed the lactobacilli. The hypocholesterolemic effect produced by L. reuteri CRL 1098 might be considered as indirect evidence of the permanency of the lactobacilli in the gut.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Hypocholesterolemia  
dc.subject
Lactobacillus Reuteri  
dc.subject
Probiotic  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Effect of Lactobacillus reuteri on the prevention of hypercholesterolemia in mice  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-03-06T17:03:41Z  
dc.identifier.eissn
1525-3198  
dc.journal.volume
83  
dc.journal.number
3  
dc.journal.pagination
401-403  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Champaign  
dc.description.fil
Fil: Taranto, Maria Pia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Medici, Marta Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perdigon, Gabriela del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pesce de Ruiz Holgado, Aida Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Font, Graciela Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Centro de Referencia para Lactobacilos; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Dairy Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3168/jds.S0022-0302(00)74895-8  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022030200748958