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dc.contributor.author
Sette, Paula Andrea
dc.contributor.author
Franceschinis, Lorena Edith
dc.contributor.author
Schebor, Carolina Claudia
dc.contributor.author
Salvatori, Daniela Marisol
dc.date.available
2018-06-26T17:06:59Z
dc.date.issued
2017-02
dc.identifier.citation
Sette, Paula Andrea; Franceschinis, Lorena Edith; Schebor, Carolina Claudia; Salvatori, Daniela Marisol; Fruit snacks from raspberries: influence of drying parameters on colour degradation and bioactive potential; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 52; 2; 2-2017; 313-328
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/50087
dc.description.abstract
Raspberries were dehydrated using air and freeze-drying with wet and dry sugar infusion pretreatments. Product quality factors such as colour, bioactive compounds, antioxidant capacity and sensorial characteristics were analysed. Special emphasis was placed on the analysis of anthocyanin degradation and its relationship with colour deterioration and with polymeric compounds development and browning. Freeze-dried raspberries presented a higher retention of bioactive compounds and a lower content of polymeric compounds than air-dried ones. Dried samples without pretreatment (control) showed the highest retention of total phenolic content (freeze-dried ≈82% and air-dried ≈37% retention), but the lowest sensory acceptability. Although sugar infusion pretreatments caused an important loss of bioactive compounds (9–18% of TPC retention), a higher sensorial acceptability was obtained. Pretreatments with bisulphite and acid allowed obtaining the best quality attributes in terms of anthocyanin and polyphenol content, antiradical activity and colour retention. Polyphenol intake through pretreated dried raspberries (115–299 mg gallic ac./100 g intake) would be higher in some cases than that of usually consumed foods as vegetables, cereals and several fresh fruits.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Air-Drying
dc.subject
Bioactive Compounds
dc.subject
Freeze-Drying
dc.subject
Osmotic Dehydration
dc.subject
Raspberries
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Fruit snacks from raspberries: influence of drying parameters on colour degradation and bioactive potential
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-06-06T21:04:26Z
dc.journal.volume
52
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
313-328
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Sette, Paula Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Franceschinis, Lorena Edith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Schebor, Carolina Claudia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salvatori, Daniela Marisol. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1111/ijfs.13283
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ijfs.13283
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