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dc.contributor.author
Germano, Maria Jose
dc.contributor.author
Muñoz, Marcos David
dc.contributor.author
Ramirez, Darío Ceferino
dc.contributor.author
Enriz, Ricardo Daniel
dc.contributor.author
Giannini, Fernando Angel
dc.date.available
2018-06-22T21:00:11Z
dc.date.issued
2017-03
dc.identifier.citation
Germano, Maria Jose; Muñoz, Marcos David; Ramirez, Darío Ceferino; Enriz, Ricardo Daniel; Giannini, Fernando Angel; Evaluation of the toxicity of extracts from grape marc polar; WJPR; World Journal of Pharmaceutical Research; 6; 4; 3-2017; 888-896
dc.identifier.issn
2277-7105
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/49803
dc.description.abstract
Argentina is the major wine producer of south hemisphere, much of that production causes mainly two types of solids wastes, called marc and stems. Two of principal varieties of vine used in this region to the production of fine wine are Malbec and Syrah. The most important secondary metabolites in both wine and their by-products are the tannins and others phenolic compounds [anthocyanin, flavonoids, flavonols, stilbenoids (resveratrol) and phenolic acids] responsible for benefits attributed to human health. The extracts, to be used for raw material with pharmaceutics and/or food industrial propous, first must be verified their potencial toxicity. In this work, we presented the evaluation of toxicity of six marc polar extracts to various experimental models (crustaceans, fishes, and a cellular line) at concentrations up 1000μg/cm3, demonstrating that they do not cause toxicity to experimental models used.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
WJPR
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Wine
dc.subject
Fish
dc.subject
Crustaceans
dc.subject
Raw Cells
dc.subject
Viability
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Evaluation of the toxicity of extracts from grape marc polar
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-06-18T19:10:29Z
dc.journal.volume
6
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
888-896
dc.journal.pais
Bulgaria
dc.journal.ciudad
Sofía
dc.description.fil
Fil: Germano, Maria Jose. Universidad Nacional de San Luis; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Medicina y Biología Experimental de Cuyo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Muñoz, Marcos David. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ramirez, Darío Ceferino. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - San Luis. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Ciencias Físico Matemáticas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Investigaciones Biológicas de San Luis; Argentina
dc.description.fil
Fil: Enriz, Ricardo Daniel. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giannini, Fernando Angel. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química, Bioquímica y Farmacia; Argentina
dc.journal.title
World Journal of Pharmaceutical Research
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.20959/wjpr20174-8027
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://wjpr.net/dashboard/abstract_id/6803
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