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dc.contributor.author
Gili, Renato Daniel

dc.contributor.author
Torrez Irigoyen, Ricardo Martin

dc.contributor.author
Penci, Maria Cecilia

dc.contributor.author
Giner, Sergio Adrian

dc.contributor.author
Ribotta, Pablo Daniel

dc.date.available
2018-06-19T17:51:42Z
dc.date.issued
2018-03
dc.identifier.citation
Gili, Renato Daniel; Torrez Irigoyen, Ricardo Martin; Penci, Maria Cecilia; Giner, Sergio Adrian; Ribotta, Pablo Daniel; Wheat germ thermal treatment in fluidised bed. Experimental study and mathematical modelling of the heat and mass transfer; Elsevier; Journal of Food Engineering; 221; 3-2018; 11-19
dc.identifier.issn
0260-8774
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/49337
dc.description.abstract
Wheat germ is an abundant by-product of the milling industry, it has excellent nutritional qualities and high tocopherols content. The aim of this work was to study the kinetics of wheat germ drying in fluidised thin-layers by applying analytical solutions of the diffusion equation. Also, was determined the effective heat transfer coefficient by solving the macroscopic energy balance to contribute with the design and optimization of a thermal treatment for this product. Four air temperatures were studied in this work, 90–150 °C. The heat transfer coefficients were estimated using experimental drying rates (7.87–16.55 W/m2 °C). The effective diffusion coefficient for water was determined to vary from 3.22 × 10 −11 to 2.38 × 10 −10 m2/s. The analytical solution for short times was not suitable for this high temperature process. Values of diffusion coefficient and activation energy (39.27 kJ/mol) were within the ranges expected for food drying at elevates temperatures.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Effective Diffusion Coefficient
dc.subject
Effective Heat Transfer Coefficient
dc.subject
Fluidization
dc.subject
Mathematical Modelling
dc.subject
Wheat Germ
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Wheat germ thermal treatment in fluidised bed. Experimental study and mathematical modelling of the heat and mass transfer
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-06-13T14:56:08Z
dc.journal.volume
221
dc.journal.pagination
11-19
dc.journal.pais
Países Bajos

dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Gili, Renato Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Torrez Irigoyen, Ricardo Martin. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Penci, Maria Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giner, Sergio Adrian. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ribotta, Pablo Daniel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Engineering

dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S026087741730420X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2017.09.029
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