Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Patrignani, Mariela  
dc.contributor.author
Bernardelli, Cecilia Elena  
dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea  
dc.contributor.author
Malacalza, Néstor Hugo  
dc.contributor.author
Yamul, Diego Karim  
dc.contributor.author
Donati, Edgardo Ruben  
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena  
dc.date.available
2018-06-18T17:44:49Z  
dc.date.issued
2015-12  
dc.identifier.citation
Patrignani, Mariela; Bernardelli, Cecilia Elena; Conforti, Paula Andrea; Malacalza, Néstor Hugo; Yamul, Diego Karim; et al.; Geographical discrimination of honeys through antioxidant capacity, mineral content and colour ; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal of Food Science and Technology; 50; 12; 12-2015; 2598-2605  
dc.identifier.issn
0950-5423  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/49025  
dc.description.abstract
The assessment of geographical origin of honey is economically important for producers and consumers as every region may present particular quality characteristics. In this study, honeys from the seven different regions of Buenos Aires province (Argentina) were characterised by their antioxidant capacity (DPPH, FRAP), total phenolic content (TPC), mineral composition, colour and ash. Honeys showed significant differences among their antioxidant capacity (DPPH), ash, colour and mineral content (P ≤ 0.05). Besides, a good antioxidant activity and low amounts of Cu and Zn (<1.0–1.5 and 0.7–1.8 mg kg−1, respectively) were found in the samples. Significant Pearson's correlations (P ≤ 0.05) among the different parameters were found. Moreover, the linear discriminant analysis allowed the classification of honeys in their original groups with a prediction success of 98%. The present results suggest that honeys could be correctly classified by their geographical origin through their TPC, colour, ash and mineral concentrations.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Honey  
dc.subject
Antioxidants  
dc.subject
Classification  
dc.subject
Principal Component Analysis  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Geographical discrimination of honeys through antioxidant capacity, mineral content and colour  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-06-18T13:29:01Z  
dc.journal.volume
50  
dc.journal.number
12  
dc.journal.pagination
2598-2605  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Patrignani, Mariela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bernardelli, Cecilia Elena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Malacalza, Néstor Hugo. Provincia de Buenos Aires. Ministerio de Agricultura, Ganadería y Alimentación; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Yamul, Diego Karim. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Donati, Edgardo Ruben. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1111/ijfs.12928  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ijfs.12928