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dc.contributor.author
Pouzo, Laura Beatriz
dc.contributor.author
Descalzo, Adriana Maria
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
dc.contributor.author
Rossetti, Luciana
dc.contributor.author
Pavan, Enrique
dc.date.available
2018-06-18T15:42:53Z
dc.date.issued
2016-01
dc.identifier.citation
Pouzo, Laura Beatriz; Descalzo, Adriana Maria; Zaritzky, Noemi Elisabet; Rossetti, Luciana; Pavan, Enrique; Antioxidant status, lipid and color stability of aged beef from grazing steers supplemented with corn grain and increasing levels of flaxseed; Elsevier; Meat Science; 111; 1-2016; 1-8
dc.identifier.issn
0309-1740
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/48989
dc.description.abstract
Angus steers were grazed on unsupplemented pasture (CNTRL), pasture supplemented with 0.7% BW cracked corn (FLAX-0), FLAX-0 with 0.125% and 0.250% BW of whole flaxseed (FLAX-1 and FLAX-2). Six steers were grazed per treatment for 70. days, with start and finish weights of 458 and 508. kg. At 24. h post slaughter, longissimus thoracis were harvested, and steaks assigned to treatments of postmortem aging time under vacuum (PM; 3, 14 and 56. days) with or without five days of aerobic exposure (AE). Meat antioxidant status was higher (P< 0.05) when feeding CNTRL and FLAX-1 than FLAX-0 and FLAX-2. Under AE, lipid oxidation was highest for FLAX-2 (P< 0.05), and lowest for FLAX-1. Greatest TBARs and lowest antioxidant capacity and redness values were obtained with AE and the longer PM (P< 0.05). Beef oxidative stability through AE improved by adding a low flaxseed level to supplemented corn grain, but deteriorated by adding a high flaxseed level or by extending PM.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Aging
dc.subject
Antioxidant
dc.subject
Argentine Beef
dc.subject
Oil Seeds
dc.subject
Oxidative Stability
dc.subject
Pasture
dc.subject
Retail Display
dc.subject.classification
Otras Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Antioxidant status, lipid and color stability of aged beef from grazing steers supplemented with corn grain and increasing levels of flaxseed
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-06-18T14:20:20Z
dc.journal.volume
111
dc.journal.pagination
1-8
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Pouzo, Laura Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Descalzo, Adriana Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rossetti, Luciana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Pavan, Enrique. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires Sur. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce. Área de Investigación en Producción y Sanidad Animal; Argentina
dc.journal.title
Meat Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030917401530070X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2015.07.026
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