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dc.contributor.author
Pouzo, Laura Beatriz  
dc.contributor.author
Descalzo, Adriana Maria  
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet  
dc.contributor.author
Rossetti, Luciana  
dc.contributor.author
Pavan, Enrique  
dc.date.available
2018-06-18T15:42:53Z  
dc.date.issued
2016-01  
dc.identifier.citation
Pouzo, Laura Beatriz; Descalzo, Adriana Maria; Zaritzky, Noemi Elisabet; Rossetti, Luciana; Pavan, Enrique; Antioxidant status, lipid and color stability of aged beef from grazing steers supplemented with corn grain and increasing levels of flaxseed; Elsevier; Meat Science; 111; 1-2016; 1-8  
dc.identifier.issn
0309-1740  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/48989  
dc.description.abstract
Angus steers were grazed on unsupplemented pasture (CNTRL), pasture supplemented with 0.7% BW cracked corn (FLAX-0), FLAX-0 with 0.125% and 0.250% BW of whole flaxseed (FLAX-1 and FLAX-2). Six steers were grazed per treatment for 70. days, with start and finish weights of 458 and 508. kg. At 24. h post slaughter, longissimus thoracis were harvested, and steaks assigned to treatments of postmortem aging time under vacuum (PM; 3, 14 and 56. days) with or without five days of aerobic exposure (AE). Meat antioxidant status was higher (P< 0.05) when feeding CNTRL and FLAX-1 than FLAX-0 and FLAX-2. Under AE, lipid oxidation was highest for FLAX-2 (P< 0.05), and lowest for FLAX-1. Greatest TBARs and lowest antioxidant capacity and redness values were obtained with AE and the longer PM (P< 0.05). Beef oxidative stability through AE improved by adding a low flaxseed level to supplemented corn grain, but deteriorated by adding a high flaxseed level or by extending PM.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Aging  
dc.subject
Antioxidant  
dc.subject
Argentine Beef  
dc.subject
Oil Seeds  
dc.subject
Oxidative Stability  
dc.subject
Pasture  
dc.subject
Retail Display  
dc.subject.classification
Otras Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Antioxidant status, lipid and color stability of aged beef from grazing steers supplemented with corn grain and increasing levels of flaxseed  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-06-18T14:20:20Z  
dc.journal.volume
111  
dc.journal.pagination
1-8  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Pouzo, Laura Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Descalzo, Adriana Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rossetti, Luciana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pavan, Enrique. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires Sur. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce. Área de Investigación en Producción y Sanidad Animal; Argentina  
dc.journal.title
Meat Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030917401530070X  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2015.07.026