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dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo  
dc.contributor.author
Ortiz, Cristian Matias  
dc.contributor.author
Musso, Yanina Soledad  
dc.contributor.author
Di Giorgio, Luciana  
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi  
dc.date.available
2018-06-18T15:30:00Z  
dc.date.issued
2015-10  
dc.identifier.citation
Salgado, Pablo Rodrigo; Ortiz, Cristian Matias; Musso, Yanina Soledad; Di Giorgio, Luciana; Mauri, Adriana Noemi; Edible films and coatings containing bioactives; Elsevier; Current Opinion in Food Science; 5; 10-2015; 86-92  
dc.identifier.issn
2214-7993  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/48979  
dc.description.abstract
Edible films and coatings are promising systems to be used as active ingredient carriers. As they can be consider both a packaging and a food component, they have to fulfill specific requirements: good sensory attributes, high barrier and mechanical properties, biochemical, physicochemical, and microbial stability, safety, non-polluting nature, simple technology and low raw material and processing cost. The addition of bioactive compounds and additives contributes to achieve these requirements to preserve the quality, safety and sensory properties of foods. Research efforts are focused in attempting to optimize the composition of film and coatings materials in order to be well-processed and effective in real, pragmatic, everyday food systems. This short review attempts to summarize the current state of knowledge on this subject, including general aspects, new trends and some successful applications.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Edible Films  
dc.subject
Edible Coatings  
dc.subject
Biopolymers  
dc.subject
Food Packaging  
dc.subject
Active Packaging  
dc.subject
Mass Transfer  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Edible films and coatings containing bioactives  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-06-18T13:28:40Z  
dc.journal.volume
5  
dc.journal.pagination
86-92  
dc.journal.pais
Canadá  
dc.journal.ciudad
Ontario  
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Cristian Matias. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Musso, Yanina Soledad. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Di Giorgio, Luciana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Current Opinion in Food Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.cofs.2015.09.004  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214799315001253