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dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo
dc.contributor.author
Ortiz, Cristian Matias
dc.contributor.author
Musso, Yanina Soledad
dc.contributor.author
Di Giorgio, Luciana
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi
dc.date.available
2018-06-18T15:30:00Z
dc.date.issued
2015-10
dc.identifier.citation
Salgado, Pablo Rodrigo; Ortiz, Cristian Matias; Musso, Yanina Soledad; Di Giorgio, Luciana; Mauri, Adriana Noemi; Edible films and coatings containing bioactives; Elsevier; Current Opinion in Food Science; 5; 10-2015; 86-92
dc.identifier.issn
2214-7993
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/48979
dc.description.abstract
Edible films and coatings are promising systems to be used as active ingredient carriers. As they can be consider both a packaging and a food component, they have to fulfill specific requirements: good sensory attributes, high barrier and mechanical properties, biochemical, physicochemical, and microbial stability, safety, non-polluting nature, simple technology and low raw material and processing cost. The addition of bioactive compounds and additives contributes to achieve these requirements to preserve the quality, safety and sensory properties of foods. Research efforts are focused in attempting to optimize the composition of film and coatings materials in order to be well-processed and effective in real, pragmatic, everyday food systems. This short review attempts to summarize the current state of knowledge on this subject, including general aspects, new trends and some successful applications.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Edible Films
dc.subject
Edible Coatings
dc.subject
Biopolymers
dc.subject
Food Packaging
dc.subject
Active Packaging
dc.subject
Mass Transfer
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Edible films and coatings containing bioactives
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-06-18T13:28:40Z
dc.journal.volume
5
dc.journal.pagination
86-92
dc.journal.pais
Canadá
dc.journal.ciudad
Ontario
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ortiz, Cristian Matias. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Musso, Yanina Soledad. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Di Giorgio, Luciana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Current Opinion in Food Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.cofs.2015.09.004
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214799315001253
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