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dc.contributor.author Reyes Alvarez, Camilo Andres
dc.contributor.author Linares, Luciano Hector
dc.contributor.author Moredo, Fabiana Alicia
dc.contributor.author Liron, Juan Pedro
dc.contributor.author Brusa, Victoria
dc.contributor.author Londero, Alejandra
dc.contributor.author Galli, Lucía
dc.contributor.author Oteiza, Juan Martín
dc.contributor.author Costa, Magdalena
dc.contributor.author Leotta, Gerardo Anibal
dc.date.available 2018-06-13T14:11:47Z
dc.date.issued 2018-01
dc.identifier.citation Reyes Alvarez, Camilo Andres; Linares, Luciano Hector; Moredo, Fabiana Alicia; Liron, Juan Pedro; Brusa, Victoria; et al.; Development and In-House Validation of a Real-Time Polymerase Chain Reaction for the Detection of Listeria monocytogenes in Meat; Mary Ann Liebert; Foodborne Pathogens And Disease; 15; 1; 1-2018; 55-57
dc.identifier.issn 1535-3141
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11336/48504
dc.description.abstract AbstractListeriosis is a foodborne disease caused by Listeria monocytogenes. The aims of this work were to develop and validate an in-house real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) for the detection of L. monocytogenes, and to determine its prevalence in raw ground beef samples from 53 butcheries that also sell ready-to-eat foods. One set of primers and one hydrolysis probe were designed for hly gene detection and then challenged with pure strains. The detection was successful for all L. monocytogenes strains analyzed and negative for all non-L. monocytogenes strains (detection limit, 10 colony forming unit [CFU]/mL). Inclusivity, exclusivity, and analytical accuracy were 100%. L. monocytogenes was detected in 41.5% of raw ground beef samples from the 53 butcheries analyzed. This RT-PCR may be a valuable method for rapid detection of L. monocytogenes in meat.
dc.format application/pdf
dc.language.iso eng
dc.publisher Mary Ann Liebert
dc.rights info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject Listeria
dc.subject Meat
dc.subject RT-PCR
dc.subject Detección
dc.subject.classification Otras Biotecnologías de la Salud
dc.subject.classification Biotecnología de la Salud
dc.subject.classification CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD
dc.title Development and In-House Validation of a Real-Time Polymerase Chain Reaction for the Detection of Listeria monocytogenes in Meat
dc.type info:eu-repo/semantics/article
dc.type info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2018-06-11T14:32:13Z
dc.journal.volume 15
dc.journal.number 1
dc.journal.pagination 55-57
dc.journal.pais Estados Unidos
dc.description.fil Fil: Reyes Alvarez, Camilo Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil Fil: Linares, Luciano Hector. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Departamento de Epizootiología y Salud Publica. Laboratorio de Microbiología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil Fil: Moredo, Fabiana Alicia. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina
dc.description.fil Fil: Liron, Juan Pedro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil Fil: Brusa, Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil Fil: Londero, Alejandra. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil Fil: Galli, Lucía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil Fil: Oteiza, Juan Martín. Instituto Nacional de Tecnología Industrial. Centro de Investigación y Asistencia Técnica a la Industria; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil Fil: Costa, Magdalena. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.description.fil Fil: Leotta, Gerardo Anibal. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico CONICET- La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ing. Fernando Noel Dulout". Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Genética Veterinaria; Argentina
dc.journal.title Foodborne Pathogens And Disease
dc.relation.alternativeid info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1089/fpd.2017.2321
dc.relation.alternativeid info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/fpd.2017.2321
dc.conicet.fuente Crossref


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