Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Sette, Paula Andrea
dc.contributor.author
Franceschinis, Lorena Edith
dc.contributor.author
Schebor, Carolina Claudia
dc.contributor.author
Salvatori, Daniela Marisol
dc.date.available
2018-05-30T18:19:09Z
dc.date.issued
2015-02-18
dc.identifier.citation
Sette, Paula Andrea; Franceschinis, Lorena Edith; Schebor, Carolina Claudia; Salvatori, Daniela Marisol; Osmotic dehydrated raspberries: changes in physical and bioactive compounds; Taylor & Francis; Drying Technology; 33; 6; 18-2-2015; 659-670
dc.identifier.issn
0737-3937
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/46680
dc.description.abstract
Raspberries are very labile fruits that have a short postharvest life; therefore, there is a need to develop alternative storage and processing methods for extending their shelf-life. The effect of wet (WI) and dry (DI) sucrose infusions (aw= 0.85) on color and bioactive compounds of raspberries has been studied. Additives were included: citric acid, sodium bisulphite or both. Moisture content decreased from 85% (w/w) for control fruit to approx. 51% (w/w) for infused samples. The shrinkage of fruits was approx. 27% and 46% after WI and DI, respectively. Total polyphenols and anthocyanins content were significantly reduced in fruits during osmotic dehydration mainly due to the dilution effect to the medium. However, the total quantity of polyphenols in fruits + syrup system increased approx. 70% after infusions. No major color changes occurred, except for WI-bisulphite treatment. The proposed infusion dehydration methods may be considered an alternative to produce shelf-stable products based on raspberries, with an improved quality in terms of color and fresh-like characteristics retention.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights
Atribución-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Argentina (CC BY-NC-SA 2.5 AR)
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Bioactive Compounds
dc.subject
Raspberry
dc.subject
Color
dc.subject
Sugar Infusion
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Osmotic dehydrated raspberries: changes in physical and bioactive compounds
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-05-24T14:21:37Z
dc.journal.volume
33
dc.journal.number
6
dc.journal.pagination
659-670
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Sette, Paula Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Franceschinis, Lorena Edith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Schebor, Carolina Claudia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salvatori, Daniela Marisol. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina
dc.journal.title
Drying Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07373937.2014.971123?queryID=%24%7BresultBean.queryID%7D#.VHy2dtKG__Y
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/07373937.2014.971123
Archivos asociados