Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Sette, Paula Andrea  
dc.contributor.author
Franceschinis, Lorena Edith  
dc.contributor.author
Schebor, Carolina Claudia  
dc.contributor.author
Salvatori, Daniela Marisol  
dc.date.available
2018-05-30T18:19:09Z  
dc.date.issued
2015-02-18  
dc.identifier.citation
Sette, Paula Andrea; Franceschinis, Lorena Edith; Schebor, Carolina Claudia; Salvatori, Daniela Marisol; Osmotic dehydrated raspberries: changes in physical and bioactive compounds; Taylor & Francis; Drying Technology; 33; 6; 18-2-2015; 659-670  
dc.identifier.issn
0737-3937  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/46680  
dc.description.abstract
Raspberries are very labile fruits that have a short postharvest life; therefore, there is a need to develop alternative storage and processing methods for extending their shelf-life. The effect of wet (WI) and dry (DI) sucrose infusions (aw= 0.85) on color and bioactive compounds of raspberries has been studied. Additives were included: citric acid, sodium bisulphite or both. Moisture content decreased from 85% (w/w) for control fruit to approx. 51% (w/w) for infused samples. The shrinkage of fruits was approx. 27% and 46% after WI and DI, respectively. Total polyphenols and anthocyanins content were significantly reduced in fruits during osmotic dehydration mainly due to the dilution effect to the medium. However, the total quantity of polyphenols in fruits + syrup system increased approx. 70% after infusions. No major color changes occurred, except for WI-bisulphite treatment. The proposed infusion dehydration methods may be considered an alternative to produce shelf-stable products based on raspberries, with an improved quality in terms of color and fresh-like characteristics retention.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights
Atribución-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Argentina (CC BY-NC-SA 2.5 AR)  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Bioactive Compounds  
dc.subject
Raspberry  
dc.subject
Color  
dc.subject
Sugar Infusion  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Osmotic dehydrated raspberries: changes in physical and bioactive compounds  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-05-24T14:21:37Z  
dc.journal.volume
33  
dc.journal.number
6  
dc.journal.pagination
659-670  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Sette, Paula Andrea. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Franceschinis, Lorena Edith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Schebor, Carolina Claudia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Salvatori, Daniela Marisol. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas. Universidad Nacional del Comahue. Instituto de Investigación y Desarrollo en Ingeniería de Procesos, Biotecnología y Energías Alternativas; Argentina  
dc.journal.title
Drying Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07373937.2014.971123?queryID=%24%7BresultBean.queryID%7D#.VHy2dtKG__Y  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/07373937.2014.971123