Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Grilli, Diego Javier  
dc.contributor.author
Mrázek, Jakub  
dc.contributor.author
Fliegerová, Katerina  
dc.contributor.author
Kopečný, Jan  
dc.contributor.author
Paez Lama, Sebastián Antonio  
dc.contributor.author
Cerón Cucchi, María Esperanza  
dc.contributor.author
Sosa Escudero, Miguel Angel  
dc.contributor.author
Arenas, Graciela Nora  
dc.date.available
2018-05-09T18:34:51Z  
dc.date.issued
2016-09  
dc.identifier.citation
Grilli, Diego Javier; Mrázek, Jakub; Fliegerová, Katerina; Kopečný, Jan; Paez Lama, Sebastián Antonio; et al.; Ruminal bacterial community changes during adaptation of goats to fresh alfalfa forage; Elsevier Science; Livestock Science; 191; 9-2016; 191-195  
dc.identifier.issn
1871-1413  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/44659  
dc.description.abstract
Using culture-independent molecular approaches, we studied the bacterial population changes in the rumen of goats abruptly converted from alfalfa hay to fresh alfalfa diet. Administration of fresh forage with significantly increased soluble nitrogen and soluble protein nitrogen resulted in frothy bloat. Changes of the bacterial composition of rumen were monitored using DGGE analysis of 16S rDNA gene amplicons and quantitative PCR method. As the diet changed, the bacterial population of Bacteroidetes and γ-Proteobacteria decreased, even if animals have not shown signs of frothy bloat. The most severely bloated animals showed an increase of Bacteroidetes phylum. <em>Lactobacillus/Streptococcus</em> group belonging to Firmicutes phylum decreased in response to transferring the animals from hay to a fresh forage-based diet, and did not achieve the values observed at the beginning of the experiment. In summary, changes in the diet and subsequent frothy bloat occurrence produce long-lasting changes in the structure of the microbial community and may be associated with a specific bacterial population belonging to the Bacteroidetes phylum.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BACTERIA  
dc.subject
CREOLE GOATS  
dc.subject
PCR-DGGE  
dc.subject
QPCR  
dc.subject
RUMEN  
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Ruminal bacterial community changes during adaptation of goats to fresh alfalfa forage  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-04-18T14:52:17Z  
dc.journal.volume
191  
dc.journal.pagination
191-195  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Grilli, Diego Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Cienicas Médicas. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos; Argentina. Universidad "Juan Agustín Maza"; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mrázek, Jakub. Institute Of Animal Physiology And Genetics.; República Checa  
dc.description.fil
Fil: Fliegerová, Katerina. Institute Of Animal Physiology And Genetics.; República Checa  
dc.description.fil
Fil: Kopečný, Jan. Institute Of Animal Physiology And Genetics.; República Checa  
dc.description.fil
Fil: Paez Lama, Sebastián Antonio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto Argentino de Investigaciones de las Zonas Áridas. Provincia de Mendoza. Instituto Argentino de Investigaciones de las Zonas Áridas. Universidad Nacional de Cuyo. Instituto Argentino de Investigaciones de las Zonas Áridas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cerón Cucchi, María Esperanza. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sosa Escudero, Miguel Angel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Cienicas Médicas. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arenas, Graciela Nora. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina  
dc.journal.title
Livestock Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S187114131630172X  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.livsci.2016.08.001