Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Grilli, Diego Javier
dc.contributor.author
Mrázek, Jakub
dc.contributor.author
Fliegerová, Katerina
dc.contributor.author
Kopečný, Jan
dc.contributor.author
Paez Lama, Sebastián Antonio
dc.contributor.author
Cerón Cucchi, María Esperanza
dc.contributor.author
Sosa Escudero, Miguel Angel
dc.contributor.author
Arenas, Graciela Nora
dc.date.available
2018-05-09T18:34:51Z
dc.date.issued
2016-09
dc.identifier.citation
Grilli, Diego Javier; Mrázek, Jakub; Fliegerová, Katerina; Kopečný, Jan; Paez Lama, Sebastián Antonio; et al.; Ruminal bacterial community changes during adaptation of goats to fresh alfalfa forage; Elsevier Science; Livestock Science; 191; 9-2016; 191-195
dc.identifier.issn
1871-1413
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/44659
dc.description.abstract
Using culture-independent molecular approaches, we studied the bacterial population changes in the rumen of goats abruptly converted from alfalfa hay to fresh alfalfa diet. Administration of fresh forage with significantly increased soluble nitrogen and soluble protein nitrogen resulted in frothy bloat. Changes of the bacterial composition of rumen were monitored using DGGE analysis of 16S rDNA gene amplicons and quantitative PCR method. As the diet changed, the bacterial population of Bacteroidetes and γ-Proteobacteria decreased, even if animals have not shown signs of frothy bloat. The most severely bloated animals showed an increase of Bacteroidetes phylum. <em>Lactobacillus/Streptococcus</em> group belonging to Firmicutes phylum decreased in response to transferring the animals from hay to a fresh forage-based diet, and did not achieve the values observed at the beginning of the experiment. In summary, changes in the diet and subsequent frothy bloat occurrence produce long-lasting changes in the structure of the microbial community and may be associated with a specific bacterial population belonging to the Bacteroidetes phylum.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BACTERIA
dc.subject
CREOLE GOATS
dc.subject
PCR-DGGE
dc.subject
QPCR
dc.subject
RUMEN
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
Producción Animal y Lechería
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Ruminal bacterial community changes during adaptation of goats to fresh alfalfa forage
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-18T14:52:17Z
dc.journal.volume
191
dc.journal.pagination
191-195
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Grilli, Diego Javier. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Cienicas Médicas. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos; Argentina. Universidad "Juan Agustín Maza"; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mrázek, Jakub. Institute Of Animal Physiology And Genetics.; República Checa
dc.description.fil
Fil: Fliegerová, Katerina. Institute Of Animal Physiology And Genetics.; República Checa
dc.description.fil
Fil: Kopečný, Jan. Institute Of Animal Physiology And Genetics.; República Checa
dc.description.fil
Fil: Paez Lama, Sebastián Antonio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto Argentino de Investigaciones de las Zonas Áridas. Provincia de Mendoza. Instituto Argentino de Investigaciones de las Zonas Áridas. Universidad Nacional de Cuyo. Instituto Argentino de Investigaciones de las Zonas Áridas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Cerón Cucchi, María Esperanza. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sosa Escudero, Miguel Angel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Cienicas Médicas. Instituto de Histología y Embriología de Mendoza Dr. Mario H. Burgos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Arenas, Graciela Nora. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina
dc.journal.title
Livestock Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S187114131630172X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.livsci.2016.08.001
Archivos asociados