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dc.contributor.author
Rodriguez, Ivana Fabiola
dc.contributor.author
Torres, Sebastián
dc.contributor.author
Sayago, Jorge Esteban
dc.contributor.author
Zampini, Iris Catiana
dc.contributor.author
Isla, Maria Ines
dc.contributor.author
Ordóñez, Roxana Mabel
dc.date.available
2018-04-27T17:41:16Z
dc.date.issued
2017-03
dc.identifier.citation
Rodriguez, Ivana Fabiola; Torres, Sebastián; Sayago, Jorge Esteban; Zampini, Iris Catiana; Isla, Maria Ines; et al.; Inhibition of an extracellular polygalacturonase from Geotrichum candidum by a proteinaceous inhibitor isolated from lemon fruits; Slovak University of Agriculture in Nitra. Faculty of Biotechnology and Food Sciences; Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences; 6; 4; 3-2017; 1019-1025
dc.identifier.issn
1338-5178
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/43662
dc.description.abstract
An extracellular polygalacturonase [EC 3.2.1.15], named PG-543, was purified from the culture of Geotrichum candidum IEV 543, a phytopathogenic fungi isolated from infected lemon. The molecular mass of the enzyme was estimated to be 26 kDa by SDS-PAGE. The pH optimum determined was 5.5; the enzyme showed high stability in the pH range between 4.0 and 6.0. The temperature optimum was 37 ºC. Furthermore, a proteinaceous inhibitor of the polygalacturonase (PG) named PGIP was isolated from lemon albedo. This protein was able to maintain the inhibitory activity in a wide range of pH and temperature. The maximal interaction between PG-PGIP was reached after 20 min of contact. PGIP did not show toxic effect on Artemia salina in the concentration range that was active on PG enzyme. Also, the proteinaceous inhibitor did not show mutagenic nor phytotoxic effects.Our results suggest that, the PGIP isolated from lemon could be used as a natural product to decrease the propagation of pathogenic fungi responsible for postharvest diseases in citrus by the inhibition of hydrolytic enzymes secreted by pathogens.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Slovak University of Agriculture in Nitra. Faculty of Biotechnology and Food Sciences
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.subject
Polygalacturonase
dc.subject
Geotrichum Candidum
dc.subject
Pg-Inhibitor Protein
dc.subject
Lemon Fruits
dc.subject
Pg-Pgip Interaction
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Inhibition of an extracellular polygalacturonase from Geotrichum candidum by a proteinaceous inhibitor isolated from lemon fruits
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-23T19:57:47Z
dc.journal.volume
6
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
1019-1025
dc.journal.pais
Eslovaquia
dc.journal.ciudad
Nitra
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Ivana Fabiola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina
dc.description.fil
Fil: Torres, Sebastián. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Ciencias Naturales e Instituto Miguel Lillo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sayago, Jorge Esteban. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Ciencias Naturales e Instituto Miguel Lillo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zampini, Iris Catiana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Ciencias Naturales e Instituto Miguel Lillo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Isla, Maria Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Ciencias Naturales e Instituto Miguel Lillo; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ordóñez, Roxana Mabel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tucumán. Instituto de Química del Noroeste. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Bioquímica, Química y Farmacia. Instituto de Química del Noroeste; Argentina. Universidad Nacional de Tucumán. Facultad de Ciencias Naturales e Instituto Miguel Lillo; Argentina
dc.journal.title
Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.15414/jmbfs.2017.6.4.1019-1025
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.jmbfs.org/jmbfs-1105-fabiola/?issue_id=4424&article_id=4
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