Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Di Paola Naranjo, Romina Daniela  
dc.contributor.author
Otaiza González, Santiago Nicolás  
dc.contributor.author
Saragusti, Alejandra Cristina  
dc.contributor.author
Baroni, María Verónica  
dc.contributor.author
Carranza, Andrea del Valle  
dc.contributor.author
Peralta, Iris Edith  
dc.contributor.author
Valle, Estela Marta  
dc.contributor.author
Carrari, Fernando Oscar  
dc.contributor.author
Asis, Ramón  
dc.date.available
2018-04-25T14:30:59Z  
dc.date.issued
2016-04  
dc.identifier.citation
Di Paola Naranjo, Romina Daniela; Otaiza González, Santiago Nicolás; Saragusti, Alejandra Cristina; Baroni, María Verónica; Carranza, Andrea del Valle; et al.; Data on polyphenols and biological activity analyses of an Andean tomato collection and their relationships with tomato traits and geographical origin; Elsevier; Data in Brief; 7; 4-2016; 1258-1268  
dc.identifier.issn
2352-3409  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/43430  
dc.description.abstract
Data provide information about a tomato collection composed of accessions from the Andean Valley, commercial accessions and wild species. Antioxidant metabolites were measured in mature fruits of this collection, and their biological activities were assessed by both in vitro and in vivo methods. In this work, the parameters used to identify and quantify polyphenols compounds in tomato fruit by liquid chromatography coupled to diode array detector and quadrupole time of flight mass spectrometer are described. Moreover, data supporting a procedure to characterize the properties of tomato fruits to revert death by thermal stress in Caenorhabditis elegans are explained in detail. Lastly, principal component analysis and hierarchical cluster analysis of metabolites composition, antioxidant activities (in vivo and in vitro), tomato traits and geographical origin of the tomatoes collection are shown. The data presented here are related to the research article entitled “Hydrophilic antioxidants from Andean Tomato Landraces assessed by their bioactivities in vitro and in vivo”.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
Tomato  
dc.subject
C Elegans  
dc.subject
Hplc-Ms  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Data on polyphenols and biological activity analyses of an Andean tomato collection and their relationships with tomato traits and geographical origin  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-04-18T20:20:43Z  
dc.journal.volume
7  
dc.journal.pagination
1258-1268  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Di Paola Naranjo, Romina Daniela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Otaiza González, Santiago Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Saragusti, Alejandra Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Baroni, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Carranza, Andrea del Valle. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Peralta, Iris Edith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Valle, Estela Marta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Carrari, Fernando Oscar. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Biotecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Asis, Ramón. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina  
dc.journal.title
Data in Brief  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.dib.2016.04.005  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352340916302190