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dc.contributor.author
Fernández, María Emilia
dc.contributor.author
Marin, Raul Hector
dc.contributor.author
Luna, Agustin
dc.contributor.author
Zunino, María Paula
dc.contributor.author
Lábaque, María Carla
dc.date.available
2018-04-18T15:11:38Z
dc.date.issued
2017-05-05
dc.identifier.citation
Fernández, María Emilia; Marin, Raul Hector; Luna, Agustin; Zunino, María Paula; Lábaque, María Carla; Thymol feed supplementation in quail alters the percentages of nutritionally relevant egg yolk fatty acids: effects throughout incubation; John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 97; 15; 5-5-2017; 5233-5240
dc.identifier.issn
0022-5142
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/42451
dc.description.abstract
PUFA are crucial components of the yolk and particularly prone to oxidative damage generating losses of nutrients for embryonic development and influencing the quality of eggs for human consumption. We evaluated whether dietary thymol (a natural antioxidant) is related to changes in quail egg yolk total, triglycerides and phospholipids fatty acid composition (T, TG, PL, respectively) at different stages of embryo development. Thus, female Japanese quail (100d) were assigned to 1 of 2 dietary treatments (12 individuals each): CON (basal diet) or THY (0.0016 mol of thymol day−1 animal−1). After 2 weeks of supplementation, eggs were incubated and samples were obtained at 0, 4 and 16d of embryonic development.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Poultry
dc.subject
Maternal Diet
dc.subject
Embryonic Development
dc.subject
Lipid Fractions
dc.subject
Natural Antioxidants
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS
dc.title
Thymol feed supplementation in quail alters the percentages of nutritionally relevant egg yolk fatty acids: effects throughout incubation
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-10T14:07:10Z
dc.identifier.eissn
1097-0010
dc.journal.volume
97
dc.journal.number
15
dc.journal.pagination
5233-5240
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
LOndres
dc.description.fil
Fil: Fernández, María Emilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Marin, Raul Hector. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Luna, Agustin. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Zunino, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lábaque, María Carla. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.8407
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.8407
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