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dc.contributor.author
Fernández, María Emilia  
dc.contributor.author
Marin, Raul Hector  
dc.contributor.author
Luna, Agustin  
dc.contributor.author
Zunino, María Paula  
dc.contributor.author
Lábaque, María Carla  
dc.date.available
2018-04-18T15:11:38Z  
dc.date.issued
2017-05-05  
dc.identifier.citation
Fernández, María Emilia; Marin, Raul Hector; Luna, Agustin; Zunino, María Paula; Lábaque, María Carla; Thymol feed supplementation in quail alters the percentages of nutritionally relevant egg yolk fatty acids: effects throughout incubation; John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 97; 15; 5-5-2017; 5233-5240  
dc.identifier.issn
0022-5142  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/42451  
dc.description.abstract
PUFA are crucial components of the yolk and particularly prone to oxidative damage generating losses of nutrients for embryonic development and influencing the quality of eggs for human consumption. We evaluated whether dietary thymol (a natural antioxidant) is related to changes in quail egg yolk total, triglycerides and phospholipids fatty acid composition (T, TG, PL, respectively) at different stages of embryo development. Thus, female Japanese quail (100d) were assigned to 1 of 2 dietary treatments (12 individuals each): CON (basal diet) or THY (0.0016 mol of thymol day−1 animal−1). After 2 weeks of supplementation, eggs were incubated and samples were obtained at 0, 4 and 16d of embryonic development.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Poultry  
dc.subject
Maternal Diet  
dc.subject
Embryonic Development  
dc.subject
Lipid Fractions  
dc.subject
Natural Antioxidants  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
Ciencias Veterinarias  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Thymol feed supplementation in quail alters the percentages of nutritionally relevant egg yolk fatty acids: effects throughout incubation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-04-10T14:07:10Z  
dc.identifier.eissn
1097-0010  
dc.journal.volume
97  
dc.journal.number
15  
dc.journal.pagination
5233-5240  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
LOndres  
dc.description.fil
Fil: Fernández, María Emilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Marin, Raul Hector. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Luna, Agustin. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zunino, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lábaque, María Carla. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Investigaciones Biológicas y Tecnológicas; Argentina  
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.8407  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.8407