Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gutierrez, Diego Ricardo  
dc.contributor.author
Char, Cielo Dolores  
dc.contributor.author
Escalona, Víctor H.  
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel  
dc.contributor.author
Rodriguez, Silvia del Carmen  
dc.date.available
2018-04-17T21:43:10Z  
dc.date.issued
2015-12  
dc.identifier.citation
Gutierrez, Diego Ricardo; Char, Cielo Dolores; Escalona, Víctor H.; Chaves, Alicia Raquel; Rodriguez, Silvia del Carmen; Application of UV-C Radiation in the Conservation of Minimally Processed Rocket ( Eruca sativa Mill.); Wiley Blackwell Publishing, Inc; Journal of Food Processing and Preservation; 39; 6; 12-2015; 3117-3127  
dc.identifier.issn
0145-8892  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/42397  
dc.description.abstract
The effects of UV-C pretreatments (10, 20 and 30 kJ/m2), compared with modifiedatmosphere packaging (MAP), on sensory change, microbial and bioactiveprofile of minimally processed rocket leaves throughout 12 days at 5C were investigated.Nonirradiated samples were used as controls. All UV-C treatmentsreduced the natural microflora growth. In relation to sensory quality, all treatmentsresulted in a shelf life of 8 days. Total antioxidant activity and total phenolcontent decreased after 8 days for all treatments. Generally, UV-C slightly reducedthe initial total chlorophyll content; however, during storage, its degradation wassimilar to that of the control. It is concluded that UV-C pretreatment could beuseful to the industry to reduce the natural microflora growth, keeping the overallquality without affecting the bioactive compound profile of fresh rocket leavesduring 8 days of storage at 5C.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Radiation Uv-C  
dc.subject
Minimally Processed  
dc.subject
Rocket  
dc.subject
Conservation  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Application of UV-C Radiation in the Conservation of Minimally Processed Rocket ( Eruca sativa Mill.)  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-04-17T19:59:13Z  
dc.journal.volume
39  
dc.journal.number
6  
dc.journal.pagination
3117-3127  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Gutierrez, Diego Ricardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Investigaciones y Transferencia de Santiago del Estero. Universidad Nacional de Santiago del Estero. Centro de Investigaciones y Transferencia de Santiago del Estero; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Char, Cielo Dolores. Universidad de Chile; Chile. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Escalona, Víctor H.. Universidad de Chile; Chile  
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Silvia del Carmen. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Investigaciones y Transferencia de Santiago del Estero. Universidad Nacional de Santiago del Estero. Centro de Investigaciones y Transferencia de Santiago del Estero; Argentina. Universidad Nacional de Santiago del Estero. Facultad de Agronomía y Agroindustrias; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Processing and Preservation  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jfpp.12577  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.12577