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dc.contributor.author
Ballari, María Sol
dc.contributor.author
Herrera Cano, Natividad Carolina
dc.contributor.author
López, Abel Gerardo
dc.contributor.author
Wunderlin, Daniel Alberto
dc.contributor.author
Feresin, Gabriela Egly
dc.contributor.author
Santiago, Ana Noemi
dc.date.available
2018-04-09T17:44:18Z
dc.date.issued
2017-11
dc.identifier.citation
Ballari, María Sol; Herrera Cano, Natividad Carolina; López, Abel Gerardo; Wunderlin, Daniel Alberto; Feresin, Gabriela Egly; et al.; Green Synthesis of Potential Antifungal Agents: 2-Benzyl Substituted Thiobenzoazoles; American Chemical Society; Journal of Agricultural and Food Chemistry; 65; 47; 11-2017; 10325-10331
dc.identifier.issn
0021-8561
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/41349
dc.description.abstract
A series of benzyl-substituted thiobenzoazoles were synthesized by an environmentally friendly 18 approach, to search for new antifungal agrochemicals. Compounds were prepared starting from 2- 19 mercaptobenzoazoles, using KOH, benzyl halides and water, resulting in a simple and ecological 20 method. New antifungals were tested against a group of phytopathogenic fungi. Two compounds 21 showed an interesting activity against Botrytis cinerea, Fusarium oxysporum and Aspergillus spp.: 22 2-((4-(trifluoromethyl)benzyl)thio)benzo[d]thiazole, 3ac, and 2-((4- 23 methylbenzyl)thio)benzo[d]thiazole, 3al. Thus, 3ac and 3al can be considered as broad spectrum 24 antifungal agents. Furthermore, two new compounds, 2-((4-iodobenzyl)thio)benzo[d]thiazole, 3aj, 25 and 2-(benzylthio)benzo[d]oxazole, 3ba, showed better inhibitory effect against Botrytis cinerea 26 and Fusarium oxysporum when compared to the commercial fungicide Captan. Thus, 3aj and 3ba 27 can be considered reduced-spectrum antifungals
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
American Chemical Society
dc.rights
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Synthesis
dc.subject
Antifungal Activity
dc.subject
Benzothiazole
dc.subject
Benzoxazole
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Green Synthesis of Potential Antifungal Agents: 2-Benzyl Substituted Thiobenzoazoles
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-09T15:11:49Z
dc.journal.volume
65
dc.journal.number
47
dc.journal.pagination
10325-10331
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Ballari, María Sol. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones en Físico-química de Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Investigaciones en Físico-química de Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Herrera Cano, Natividad Carolina. Universidad Nacional de San Juan. Facultad de Ingeniería. Instituto de Biotecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: López, Abel Gerardo. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Wunderlin, Daniel Alberto. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Feresin, Gabriela Egly. Universidad Nacional de San Juan. Facultad de Ingeniería. Instituto de Biotecnología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Santiago, Ana Noemi. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones en Físico-química de Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Investigaciones en Físico-química de Córdoba; Argentina
dc.journal.title
Journal of Agricultural and Food Chemistry
dc.rights.embargoDate
2018-12-01
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.7b04130
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1021/acs.jafc.7b04130
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