Artículo
Aromatic plants from Yungas. Part III. Composition and antimicrobial activity of Myrrhinium atropurpureum Schott var. octandrum Bentham essential oil
Rotman, Alicia Dora
; Ahumada, Osvaldo Héctor; Demo, Mirta Susana; Oliva, Maria de Las Mercedes
; Turina, Anahi del Valle
; López, María Liza
; Zygadlo, Julio Alberto
Fecha de publicación:
05/2003
Editorial:
John Wiley & Sons Ltd
Revista:
Flavour And Fragrance Journal
ISSN:
0882-5734
e-ISSN:
1099-1026
Idioma:
Inglés
Tipo de recurso:
Artículo publicado
Clasificación temática:
Resumen
The essential oil of Myrrhinium atropurpureum Schott var. octandrum Bentham was analysed by means of GC and GC–MS. From 24 identified compounds, representing 95.6% of the oils, α‐pinene was the major component. The oil showed antimicrobial activity against Gram‐positive bacteria. Copyright © 2003 John Wiley & Sons, Ltd.
Palabras clave:
Myrrhinium Atropurpureum Var. Octandrum
,
Myrtaceae
,
Esencial
,
Aceite
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Articulos(CCT - SAN JUAN)
Articulos de CENTRO CIENTIFICO TECNOLOGICO CONICET - SAN JUAN
Articulos de CENTRO CIENTIFICO TECNOLOGICO CONICET - SAN JUAN
Articulos(IMBIV)
Articulos de INST.MULTIDISCIPL.DE BIOLOGIA VEGETAL (P)
Articulos de INST.MULTIDISCIPL.DE BIOLOGIA VEGETAL (P)
Citación
Rotman, Alicia Dora; Ahumada, Osvaldo Héctor; Demo, Mirta Susana; Oliva, Maria de Las Mercedes; Turina, Anahi del Valle; et al.; Aromatic plants from Yungas. Part III. Composition and antimicrobial activity of Myrrhinium atropurpureum Schott var. octandrum Bentham essential oil; John Wiley & Sons Ltd; Flavour And Fragrance Journal; 18; 3; 5-2003; 211-214
Compartir
Altmétricas