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dc.contributor.author
Montes de Oca Avalos, Juan Manuel
dc.contributor.author
Candal, Roberto Jorge
dc.contributor.author
Herrera, Maria Lidia
dc.date.available
2018-04-06T14:45:45Z
dc.date.issued
2017-06
dc.identifier.citation
Montes de Oca Avalos, Juan Manuel; Candal, Roberto Jorge; Herrera, Maria Lidia; Nanoemulsions: stability and physical properties; Elsevier; Current Opinion in Food Science; 16; 6-2017; 1-6
dc.identifier.issn
2214-7993
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/41091
dc.description.abstract
Nanoemulsions present several advantages over conventionalemulsions due to the small droplets size they contain: highoptical clarity, good physical stability against gravitationalseparation and droplet aggregation, and enhancedbioavailability of encapsulated substances, which make themsuitable for food applications. Depending on desiredformulation, preparation method should be selected tooptimize droplet size distribution since it strongly affectsstability behavior. Systems with droplets diameter smaller than200 nm and a monomodal distribution usually have ahomogeneous structure, that is, a structure with well-distributed droplets that do not show flocs. A structure withthese characteristics remains unchanged for long time, up tosix months, given the nanoemulsion enhanced stabilitycompared to conventional emulsions with the sameformulation.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/
dc.subject
Nanoemulsions
dc.subject
Stability
dc.subject
Physical Properties
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Nanoemulsions: stability and physical properties
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-04-06T14:10:26Z
dc.journal.volume
16
dc.journal.pagination
1-6
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.description.fil
Fil: Montes de Oca Avalos, Juan Manuel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Candal, Roberto Jorge. Universidad Nacional de San Martín. Instituto de Investigación e Ingeniería Ambiental; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Herrera, Maria Lidia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería. Instituto de Tecnología en Polímeros y Nanotecnología; Argentina
dc.journal.title
Current Opinion in Food Science
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.cofs.2017.06.003
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214799317300620
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