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dc.contributor.author
López, Paula Gladys  
dc.contributor.author
Catalano, Alejandra Vanina  
dc.contributor.author
Cufre, Ingrid Maria  
dc.contributor.author
Tarcaya, Veronica Paola  
dc.contributor.author
Cogoi, Laura Carolina  
dc.contributor.author
Broussalis, Adriana Maria  
dc.date.available
2018-03-28T16:42:16Z  
dc.date.issued
2015-10  
dc.identifier.citation
López, Paula Gladys; Catalano, Alejandra Vanina; Cufre, Ingrid Maria; Tarcaya, Veronica Paola; Cogoi, Laura Carolina; et al.; Identification of Centella asiatica extract in a cosmetic cream; IJIS Publishing Company ; International Journal of Phytocosmetics and Natural Ingredients; 2; 10-2015; 1-3  
dc.identifier.issn
2374-0639  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/40382  
dc.description.abstract
Identification of Centella Asiatica Extract in a Cosmetic Cream Short Articles Paula Gladys López 1 * , Alejandra Vanina Catalano 1, Ingrid María Cufre 1, Verónica Paola Tarcaya 1, Laura Carolina Cogoi 1, Adriana María Broussalis 11 Cátedra de Farmacognosia, Facultad de Farmacia y Bioquímica, Universidad de Buenos Aires. Instituto de Química y* Corresponding Author: Junín 956. 2º Piso E-mail: plopez@ffyb.uba.ar Abstract Regulatory requirements call for the identification of any claimed active ingredient in a cosmetic formulation while quantification of its amount in the product is not mandated. Quality control of products requires certain analysis. They need to assure dependable results for better identification of ingredients in cosmetic products as well as raw materials. Active ingredients for Centella cosmetic cream include extracts of Centella asiatica. This ingredient is a plant extract that is profiled by chromatographic analysis. The analysis is also a suitable detection method to determine presence of this active ingredient in cosmetic products. Thin layer chromatographic (TLC) analysis, a traditional method of profiling the extract of Centella asiatica, was employed along with the new approach of using High Performance Liquid Chromatography (HPLC). The TLC and HPLC methods used for the Centella cream were developed based on the European Pharmacopoeia monograph for Centella asiatica plant material. A normal phase TLC analysis was performed using Silicagel as a stationary phase and a mobile phase containing water. An RP18 column and a linear gradient were used in the HPLC method. This study reports presence of asiaticoside in samples of Centella cream both by TLC and HPLC. The presence of madecassoside was also determined by TLC. This paper reports use of these chromatographic methods for the determination of Centella asiatica extract in a cosmetic cream and finds it applicable for quality control purposes of other cosmetic creams containing Centella asiatica.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
IJIS Publishing Company  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Centella Asiatica Extract  
dc.subject
Cosmetic Cream  
dc.subject
Quality Control  
dc.subject
Chromatographic Methods  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Naturales y Exactas  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Naturales y Exactas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Identification of Centella asiatica extract in a cosmetic cream  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-03-28T14:14:25Z  
dc.journal.volume
2  
dc.journal.pagination
1-3  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Boston  
dc.description.fil
Fil: López, Paula Gladys. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Catalano, Alejandra Vanina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cufre, Ingrid Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Tarcaya, Veronica Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Cogoi, Laura Carolina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Broussalis, Adriana Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Instituto de Química y Metabolismo del Fármaco; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Phytocosmetics and Natural Ingredients  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.15171/ijpni.2015.16  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://ijpni.org/Abstract/IJPNI_72_20150821173050