Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
González, Roxana
dc.contributor.author
Vidoni, María
dc.contributor.author
Locatelli, Daniela Ana
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz
dc.date.available
2018-03-26T17:34:23Z
dc.date.issued
2017-12
dc.identifier.citation
González, Roxana; Vidoni, María; Locatelli, Daniela Ana; Camargo, Alejandra Beatriz; Quality evaluation and discrimination of flavouring process of garlic-flavoured vegetable oils; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 20; 12-2017; S1016-S1024
dc.identifier.issn
1094-2912
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/39926
dc.description.abstract
In this study, the effects of two garlic-flavouring processes on quality parameters and the organosulphur compound profile were investigated. The results showed that the addition of fresh garlic increased acidity and peroxide values in all flavoured vegetable oils. Mono-, di-, and trisulphides were mainly present in aromatised oils, while allicin, ajoene, and vinyldithiins were found in macerated oils. Analyses of the principal components demonstrate that flavoured oils could be discriminated according to the flavouring processes. The experiments carried out in this study would allow one to predict the results of a flavouring procedure on an unknown sample and, consequently, its potential beneficial effects.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Taylor & Francis
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/
dc.subject
Flavoured Vegetable Oil
dc.subject
Flavouring Process
dc.subject
Garlic
dc.subject
Organosulphur Compounds
dc.subject
Quality Parameters
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Quality evaluation and discrimination of flavouring process of garlic-flavoured vegetable oils
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-03-23T18:19:15Z
dc.journal.volume
20
dc.journal.pagination
S1016-S1024
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: González, Roxana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria La Consulta; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vidoni, María. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias. Laboratorio de Residuos Tóxicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Locatelli, Daniela Ana. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias. Laboratorio de Residuos Tóxicos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias. Laboratorio de Residuos Tóxicos; Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Food Properties
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10942912.2017.1326055
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1326055
Archivos asociados