Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
González, Roxana  
dc.contributor.author
Vidoni, María  
dc.contributor.author
Locatelli, Daniela Ana  
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz  
dc.date.available
2018-03-26T17:34:23Z  
dc.date.issued
2017-12  
dc.identifier.citation
González, Roxana; Vidoni, María; Locatelli, Daniela Ana; Camargo, Alejandra Beatriz; Quality evaluation and discrimination of flavouring process of garlic-flavoured vegetable oils; Taylor & Francis; International Journal Of Food Properties; 20; 12-2017; S1016-S1024  
dc.identifier.issn
1094-2912  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/39926  
dc.description.abstract
In this study, the effects of two garlic-flavouring processes on quality parameters and the organosulphur compound profile were investigated. The results showed that the addition of fresh garlic increased acidity and peroxide values in all flavoured vegetable oils. Mono-, di-, and trisulphides were mainly present in aromatised oils, while allicin, ajoene, and vinyldithiins were found in macerated oils. Analyses of the principal components demonstrate that flavoured oils could be discriminated according to the flavouring processes. The experiments carried out in this study would allow one to predict the results of a flavouring procedure on an unknown sample and, consequently, its potential beneficial effects.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Taylor & Francis  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ar/  
dc.subject
Flavoured Vegetable Oil  
dc.subject
Flavouring Process  
dc.subject
Garlic  
dc.subject
Organosulphur Compounds  
dc.subject
Quality Parameters  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Quality evaluation and discrimination of flavouring process of garlic-flavoured vegetable oils  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-03-23T18:19:15Z  
dc.journal.volume
20  
dc.journal.pagination
S1016-S1024  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: González, Roxana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria La Consulta; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vidoni, María. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias. Laboratorio de Residuos Tóxicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Locatelli, Daniela Ana. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias. Laboratorio de Residuos Tóxicos; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Departamento de Ciencias Enológicas y Agroalimentarias. Laboratorio de Residuos Tóxicos; Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Food Properties  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10942912.2017.1326055  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1326055