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dc.contributor.author
Pitta Alvarez, Sandra Irene
dc.contributor.author
Spollansky, T. C.
dc.contributor.author
Giulietti, Ana Maria
dc.date.available
2018-03-19T17:25:26Z
dc.date.issued
2000-10
dc.identifier.citation
Pitta Alvarez, Sandra Irene; Spollansky, T. C.; Giulietti, Ana Maria; Scopolamine and hyoscyamine production by hairy root cultures of Brugmansia candida: Influence of calcium chloride, hemicellulase and theophylline; Springer; Biotechnology Letters; 22; 20; 10-2000; 1653-1656
dc.identifier.issn
0141-5492
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/39227
dc.description.abstract
CaCl2 (50 mM) and hemicellulase (0.5 U mg-1) increased the intracellular accumulation (60-250%), release (60-200%) and production (45-200%) of hyoscyamine and scopolamine in hairy roots of Brugmansia candida. Theophylline (0.25 mM), alone or in combination with hemicellulase, was ineffective in increasing hyoscyamine and scopolamine production.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Brugmansia Candida
dc.subject
Hairy Root Cultures
dc.subject
Hyoscyamine
dc.subject
Scopolamine
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
Biotecnología Industrial
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Scopolamine and hyoscyamine production by hairy root cultures of Brugmansia candida: Influence of calcium chloride, hemicellulase and theophylline
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-03-16T15:31:21Z
dc.identifier.eissn
1573-6776
dc.journal.volume
22
dc.journal.number
20
dc.journal.pagination
1653-1656
dc.journal.pais
Alemania
dc.journal.ciudad
Berlin
dc.description.fil
Fil: Pitta Alvarez, Sandra Irene. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Spollansky, T. C.. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giulietti, Ana Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Houssay; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Farmacia y Bioquímica. Departamento de Microbiología, Inmunología y Biotecnología. Cátedra de Microbiología Industrial y Biotecnología; Argentina
dc.journal.title
Biotechnology Letters
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1023/A:1005638029034
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1023/A:1005638029034
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