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dc.contributor.author
Nieto Calvache, Jhon Edinson  
dc.contributor.author
Fissore, Eliana Noemi  
dc.contributor.author
Latorre, Maria Emilia  
dc.contributor.author
Soria, Marcelo Abel  
dc.contributor.author
de Escalada Pla, Marina Francisca  
dc.contributor.author
Gerschenson, Lia Noemi  
dc.date.available
2018-03-02T20:26:22Z  
dc.date.issued
2015-01  
dc.identifier.citation
Nieto Calvache, Jhon Edinson; Fissore, Eliana Noemi; Latorre, Maria Emilia; Soria, Marcelo Abel; de Escalada Pla, Marina Francisca; et al.; Obtention of dietary fibre enriched fractions from peach bagasse using ethanol pre-treatment and microwave drying; Elsevier Science; LWT - Food Science and Technology; 62; 2; 1-2015; 1169-1176  
dc.identifier.issn
0023-6438  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/37738  
dc.description.abstract
A process involving ethanol pre-treatment and subsequent microwave drying was proposed to obtain fractions enriched in dietary fibre from peach bagasse Prunus persica L. The processing conditions thatallow to obtain samples with optimal functional properties involved the use of 4.6mL of ethanol (96. mL/100mL) per gram of tissue in the extraction step performed at 20°C for 15min and a temperature of 55.0°C for drying in a microwave equipment working at a maximum power of 450W. In general, high values were observed for functional properties evaluated, fact that indicates the potential of the fractions for being used for technological as well as for nutritional purposes. Physicochemical and microstructural analysis were carried out for the product obtained with the optimal process conditions, observing that the concentration of cell wall material was 80g/100g dry fraction and the optimum fraction also contained phenolic compounds.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier Science  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/  
dc.subject
DIETARY FIBRE  
dc.subject
FUNCTIONAL PROPERTIES  
dc.subject
PHYSICOCHEMICAL CHARACTERIZATION  
dc.subject
PRUNUS PERSICA  
dc.subject
RESPONSE SURFACE METHODOLOGY  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Obtention of dietary fibre enriched fractions from peach bagasse using ethanol pre-treatment and microwave drying  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-03-02T14:08:11Z  
dc.journal.volume
62  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
1169-1176  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Nieto Calvache, Jhon Edinson. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fissore, Eliana Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Latorre, Maria Emilia. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Soria, Marcelo Abel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: de Escalada Pla, Marina Francisca. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gerschenson, Lia Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Universidad de Buenos Aires; Argentina  
dc.journal.title
LWT - Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2015.01.045  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643815000614