Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Patrignani, Mariela

dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea

dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena

dc.date.available
2018-01-18T18:39:09Z
dc.date.issued
2014-10
dc.identifier.citation
Patrignani, Mariela; Conforti, Paula Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Lipid oxidation in biscuits: comparison of different lipid extraction methods; Springer; Journal of Food Measurement and Characterization; 9; 1; 10-2014; 104-109
dc.identifier.issn
2193-4126
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/33839
dc.description.abstract
This study was conducted in order to describe a proper method of extraction and quantification of peroxides in a complex matrix as biscuits. Different lipid extraction methods were applied in low lipid biscuits: direct solvent extraction; conventional Soxhlet extraction, the American Association of Cereal Chemists (AACC) method and a modification of the AACC method, in which the heating of the sample was avoided. Furthermore, the quantification method of peroxides was simplified and adapted to samples with low lipid content using easily accessible equipment. Significant differences (p ≤ 0.05) were found in the peroxide value of the lipids extracted with different extraction procedures. All the extraction methods performed, except the AACC, were found to be suitable for the determination of peroxides in low lipid biscuits. However, as direct solvent extraction provided a faster and simpler analysis, this method seemed to be the most suitable for peroxide determination in low lipid biscuits.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Lipid Oxidation
dc.subject
Biscuits
dc.subject
Lipid Extraction Methods
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Lipid oxidation in biscuits: comparison of different lipid extraction methods
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-01-18T17:18:04Z
dc.identifier.eissn
2193-4134
dc.journal.volume
9
dc.journal.number
1
dc.journal.pagination
104-109
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.journal.ciudad
Nueva York
dc.description.fil
Fil: Patrignani, Mariela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of Food Measurement and Characterization
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11694-014-9215-2
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11694-014-9215-2
Archivos asociados