Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Patrignani, Mariela  
dc.contributor.author
Conforti, Paula Andrea  
dc.contributor.author
Lupano, Cecilia Elena  
dc.date.available
2018-01-18T18:39:09Z  
dc.date.issued
2014-10  
dc.identifier.citation
Patrignani, Mariela; Conforti, Paula Andrea; Lupano, Cecilia Elena; Lipid oxidation in biscuits: comparison of different lipid extraction methods; Springer; Journal of Food Measurement and Characterization; 9; 1; 10-2014; 104-109  
dc.identifier.issn
2193-4126  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/33839  
dc.description.abstract
This study was conducted in order to describe a proper method of extraction and quantification of peroxides in a complex matrix as biscuits. Different lipid extraction methods were applied in low lipid biscuits: direct solvent extraction; conventional Soxhlet extraction, the American Association of Cereal Chemists (AACC) method and a modification of the AACC method, in which the heating of the sample was avoided. Furthermore, the quantification method of peroxides was simplified and adapted to samples with low lipid content using easily accessible equipment. Significant differences (p ≤ 0.05) were found in the peroxide value of the lipids extracted with different extraction procedures. All the extraction methods performed, except the AACC, were found to be suitable for the determination of peroxides in low lipid biscuits. However, as direct solvent extraction provided a faster and simpler analysis, this method seemed to be the most suitable for peroxide determination in low lipid biscuits.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Lipid Oxidation  
dc.subject
Biscuits  
dc.subject
Lipid Extraction Methods  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Lipid oxidation in biscuits: comparison of different lipid extraction methods  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-01-18T17:18:04Z  
dc.identifier.eissn
2193-4134  
dc.journal.volume
9  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
104-109  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Nueva York  
dc.description.fil
Fil: Patrignani, Mariela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Conforti, Paula Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lupano, Cecilia Elena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Journal of Food Measurement and Characterization  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11694-014-9215-2  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11694-014-9215-2