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dc.contributor.author
Tavera Quiroz, Maria Jose  
dc.contributor.author
Urriza, Marina  
dc.contributor.author
Pinotti, Adriana Noemi  
dc.contributor.author
Bertola, Nora Cristina  
dc.date.available
2018-01-05T17:11:49Z  
dc.date.issued
2014-04  
dc.identifier.citation
Bertola, Nora Cristina; Pinotti, Adriana Noemi; Urriza, Marina; Tavera Quiroz, Maria Jose; Development and Characterization of a Baked Snack from Rings of Green Apples; Springer; Food and Bioprocess Technology; 7; 8; 4-2014; 2218-2227  
dc.identifier.issn
1935-5130  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/32401  
dc.description.abstract
Apple snacks were developed from green apple (Granny Smith) by baking. The effect of several pretreatments on properties such as color, texture, moisture, and water activity was studied. Blanching with steam, impregnation with calcium salts (calcium carbonate/calcium lactate), impregnation with sugars (fructose and maltodextrin), and addition of ascorbic acid were some of the pretreatments used. The addition of calcium proved to be favorable since it caused a reduction in the porous structure of the apple tissue associated with a greater firmness. The optimum selection of pretreatments on the rings of green apples gave as a result a snack with a higher acceptability in the evaluated attributes (color, sour taste, sweetness, and texture). Irrespective of the composition of the used solution of sugars, moisture, water activity, and lightness (L) of the baked apple rings did not differ significantly. The antioxidant activity of the obtained snack increased compared to that of fresh fruit due to the addition of ascorbic acid. The ascorbic acid content of apple snacks also turned out to be higher than that of fresh apples.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Baked Apple Rings  
dc.subject
Calcium  
dc.subject
Ascorbic Acid  
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas  
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Development and Characterization of a Baked Snack from Rings of Green Apples  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2018-01-03T19:07:19Z  
dc.journal.volume
7  
dc.journal.number
8  
dc.journal.pagination
2218-2227  
dc.journal.pais
Alemania  
dc.journal.ciudad
Berlin  
dc.description.fil
Fil: Tavera Quiroz, Maria Jose. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Urriza, Marina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Pinotti, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bertola, Nora Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Food and Bioprocess Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11947-014-1310-1  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11947-014-1310-1