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dc.contributor.author
Mangano, Silvina
dc.contributor.author
Gonzalez, Cintia Daniela
dc.contributor.author
Petruccelli, Silvana
dc.date.available
2018-01-05T16:15:23Z
dc.date.issued
2014-01
dc.identifier.citation
Petruccelli, Silvana; Gonzalez, Cintia Daniela; Mangano, Silvina; Agrobacterium tumefaciens-Mediated Transient Transformation of Arabidopsis thaliana Leaves; Humana Press; Methods In Molecular Biology (clifton, N.j.); 1062; 1-2014; 165-173
dc.identifier.issn
1064-3745
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/32397
dc.description.abstract
Transient assays provide a convenient alternative to stable transformation. Compared to the generation of stably transformed plants, agroinfi ltration is more rapid, and samples can be analyzed a few days after inocu-lation. Nevertheless, at difference of tobacco and other plant species, Arabidopsis thaliana remains recalci-trant to routine transient assays. In this chapter, we describe a transient expression assay using simple infi ltration of intact Arabidopsis leaves with Agrobacterium tumefaciens carrying a plasmid expressing a reporter fl uorescent protein. In this protocol, Agrobacterium aggressiveness was increased by a prolonged treatment in an induction medium defi cient in nutrients and containing acetosyringone. Besides, Arabidopsisplants were cultivated in intermediate photoperiod (12 h light–12 h dark) to promote leaf growth.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Humana Press
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Transient Gene Expression
dc.subject
Arabidopsis Thaliana
dc.subject
Agrobacterium Tumefaciens
dc.subject
Leaf Agroinfi Ltration
dc.subject
Fluorescent Proteins
dc.subject.classification
Otras Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Agrobacterium tumefaciens-Mediated Transient Transformation of Arabidopsis thaliana Leaves
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2018-01-03T19:06:39Z
dc.journal.volume
1062
dc.journal.pagination
165-173
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Clifton
dc.description.fil
Fil: Mangano, Silvina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Gonzalez, Cintia Daniela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Petruccelli, Silvana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Methods In Molecular Biology (clifton, N.j.)
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/protocol/10.1007%2F978-1-62703-580-4_8
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-1-62703-580-4_8
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