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dc.contributor.author
Hasperué, Héctor Joaquín  
dc.contributor.author
Lemoine, María Laura  
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel  
dc.contributor.author
Martinez, Gustavo Adolfo  
dc.date.available
2017-12-21T18:32:24Z  
dc.date.issued
2014-02  
dc.identifier.citation
Martinez, Gustavo Adolfo; Chaves, Alicia Raquel; Lemoine, María Laura; Hasperué, Héctor Joaquín; Effect of time of day for harvest and postharvest treatments on the sugar metabolism of broccoli (Brassica oleracea var. italica); Agricultural Research Centre Finland; Agricultural And Food Science; 23; 1; 2-2014; 48-59  
dc.identifier.issn
1459-6067  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/31241  
dc.description.abstract
Loss of sugars contributes to accelerate postharvest senescence of broccoli. Several treatments have been developed to delay senescence, but in many cases their effects on sugar metabolism were not analyzed. We studied the effect of harvest at different times of day (08:00, 13:00 and 18:00 h) and of several postharvest treatments as heat treatment (HT), modified atmosphere (MA) and 1-methylcylcopropene (1-MCP) on sugar levels and activities of enzymes related to sucrose and starch degradation. Harvesting at the end of day delayed the loss of chlorophylls and caused the lowest decrement in sugars, although no differences in invertase, sucrose synthase and β-amylase activities were detected among samples. Treatments of MA and 1-MCP caused a lower loss of glucose and fructose, while HT caused a lower decrement of sucrose. Treated samples maintained higher levels of chlorophylls. The treatments reduced the activity of invertase and sucrose synthase and induced higher levels of β-amylase activity. Harvesting at the end of day and performing simultaneously a MA treatment could be a good combination to maintain the green color of the inflorescence and sugar levels during postharvest of broccoli.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Agricultural Research Centre Finland  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Broccoli  
dc.subject
Senescencia  
dc.subject
Postcosecha  
dc.subject
Azúcares  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effect of time of day for harvest and postharvest treatments on the sugar metabolism of broccoli (Brassica oleracea var. italica)  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-12-12T18:26:02Z  
dc.identifier.eissn
1795-1895  
dc.journal.volume
23  
dc.journal.number
1  
dc.journal.pagination
48-59  
dc.journal.pais
Finlandia  
dc.journal.ciudad
Helsinki  
dc.description.fil
Fil: Hasperué, Héctor Joaquín. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lemoine, María Laura. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martinez, Gustavo Adolfo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Agricultural And Food Science  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://ojs.tsv.fi/index.php/AFS/article/view/8576