Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Bovine lactoferrin purification from whey using Yellow HE-4R as the chromatographic affinity ligand

Baieli, María FernandaIcon ; Urtasun, NicolásIcon ; Miranda, Maria VictoriaIcon ; Cascone, OsvaldoIcon ; Wolman, Federico JavierIcon
Fecha de publicación: 01/2014
Editorial: Wiley VCH Verlag
Revista: Journal of Separation Science
ISSN: 1615-9306
e-ISSN: 1615-9314
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Producción Animal y Lechería

Resumen

The worldwide production of whey increases by around 186 million tons each year and it is generally considered as a waste, even when several whey proteins have important economic relevance. For its valorization, inexpensive ligands and integrated chromatography methods need to be developed for specific and low-cost protein purification. Here, we describe a novel affinity process with the dye Yellow HE-4R immobilized on Sepharose for bovine lactoferrin purification. This approach based on a low-cost ligand showed an efficient performance for the recovery and purification of bovine lactoferrin directly from whey, with a yield of 71% and a purification factor of 61.
Palabras clave: Bovine Lactoferrin , Dye Affinity Chromatography , Sweet Whey , Triazine Dyes
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 146.0Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Argentina (CC BY-NC-ND 2.5 AR)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/30223
URL: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jssc.201301086/abstract
DOI: http://dx.doi.org/10.1002/jssc.201301086
Colecciones
Articulos(OCA HOUSSAY)
Articulos de OFICINA DE COORDINACION ADMINISTRATIVA HOUSSAY
Citación
Baieli, María Fernanda; Urtasun, Nicolás; Miranda, Maria Victoria; Cascone, Osvaldo; Wolman, Federico Javier; Bovine lactoferrin purification from whey using Yellow HE-4R as the chromatographic affinity ligand; Wiley VCH Verlag; Journal of Separation Science; 37; 5; 1-2014; 484-487
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES