Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Nepote, Valeria  
dc.contributor.author
Mestrallet, Marta Graciela  
dc.contributor.author
Ryan, Liliana  
dc.contributor.author
Conci, Silvia Alicia  
dc.contributor.author
Grosso, Nelson  
dc.date.available
2017-12-07T14:02:51Z  
dc.date.issued
2006-05  
dc.identifier.citation
Nepote, Valeria; Mestrallet, Marta Graciela; Ryan, Liliana; Conci, Silvia Alicia; Grosso, Nelson; Sensorial and chemical changes in honey roasted peanuts and roasted peanuts stored under different temperatures; John Wiley & Sons Ltd; Journal Of The Science Of Food And Agriculture; 86; 7; 5-2006; 1057-1063  
dc.identifier.issn
0022-5142  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/29900  
dc.description.abstract
The purpose of this work was to determine the oxidative stability in honey roasted peanuts (HRP) and roasted peanuts (RP). Chemical analysis and descriptive analysis were performed on samples of HRP and RP stored at −15, 23 and 40 °C. The chemical analyses, peroxide and thiobarbituric acid reactive substance (TBARS) values, and the descriptive analysis were performed during 126 days of storage to determine protective effect of honey coating on the product stability. Peroxide and TBARS values, oxidized and cardboard flavors increased and roasted peanutty flavor decreased across the storage time for both products. Addition of honey coating provided protection against lipid oxidation. Peroxide value reached 10 meqO2 kg−1 after 6 days in RP and 36 days in HRP at 23 °C.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Peanuts  
dc.subject
Analysis  
dc.subject
Peroxide  
dc.subject
Stability  
dc.subject.classification
Nutrición, Dietética  
dc.subject.classification
Ciencias de la Salud  
dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD  
dc.title
Sensorial and chemical changes in honey roasted peanuts and roasted peanuts stored under different temperatures  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-11-16T15:18:44Z  
dc.identifier.eissn
1097-0010  
dc.journal.volume
86  
dc.journal.number
7  
dc.journal.pagination
1057-1063  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Hoboken  
dc.description.fil
Fil: Nepote, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mestrallet, Marta Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ryan, Liliana. Universidad Nacional de Cordoba. Facultad de Medicina. Escuela de Nutrición; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Conci, Silvia Alicia. Universidad Nacional de Cordoba. Facultad de Medicina. Escuela de Nutrición; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Grosso, Nelson. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias. Cátedra de Química Biológica; Argentina  
dc.journal.title
Journal Of The Science Of Food And Agriculture  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.2456/abstract  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.2456