Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Nepote, Valeria

dc.contributor.author
Mestrallet, Marta Graciela

dc.contributor.author
Ryan, Liliana

dc.contributor.author
Conci, Silvia Alicia

dc.contributor.author
Grosso, Nelson

dc.date.available
2017-12-07T14:02:51Z
dc.date.issued
2006-05
dc.identifier.citation
Nepote, Valeria; Mestrallet, Marta Graciela; Ryan, Liliana; Conci, Silvia Alicia; Grosso, Nelson; Sensorial and chemical changes in honey roasted peanuts and roasted peanuts stored under different temperatures; John Wiley & Sons Ltd; Journal Of The Science Of Food And Agriculture; 86; 7; 5-2006; 1057-1063
dc.identifier.issn
0022-5142
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/29900
dc.description.abstract
The purpose of this work was to determine the oxidative stability in honey roasted peanuts (HRP) and roasted peanuts (RP). Chemical analysis and descriptive analysis were performed on samples of HRP and RP stored at −15, 23 and 40 °C. The chemical analyses, peroxide and thiobarbituric acid reactive substance (TBARS) values, and the descriptive analysis were performed during 126 days of storage to determine protective effect of honey coating on the product stability. Peroxide and TBARS values, oxidized and cardboard flavors increased and roasted peanutty flavor decreased across the storage time for both products. Addition of honey coating provided protection against lipid oxidation. Peroxide value reached 10 meqO2 kg−1 after 6 days in RP and 36 days in HRP at 23 °C.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Peanuts
dc.subject
Analysis
dc.subject
Peroxide
dc.subject
Stability
dc.subject.classification
Nutrición, Dietética

dc.subject.classification
Ciencias de la Salud

dc.subject.classification
CIENCIAS MÉDICAS Y DE LA SALUD

dc.title
Sensorial and chemical changes in honey roasted peanuts and roasted peanuts stored under different temperatures
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-11-16T15:18:44Z
dc.identifier.eissn
1097-0010
dc.journal.volume
86
dc.journal.number
7
dc.journal.pagination
1057-1063
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.journal.ciudad
Hoboken
dc.description.fil
Fil: Nepote, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mestrallet, Marta Graciela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ryan, Liliana. Universidad Nacional de Cordoba. Facultad de Medicina. Escuela de Nutrición; Argentina
dc.description.fil
Fil: Conci, Silvia Alicia. Universidad Nacional de Cordoba. Facultad de Medicina. Escuela de Nutrición; Argentina
dc.description.fil
Fil: Grosso, Nelson. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias. Cátedra de Química Biológica; Argentina
dc.journal.title
Journal Of The Science Of Food And Agriculture

dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.2456/abstract
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.2456
Archivos asociados