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dc.contributor.author
Alvarez, María Victoria
dc.contributor.author
Moreira, Maria del Rosario
dc.contributor.author
Roura, Sara Ines
dc.contributor.author
Ayala Zavala, Fernando Fernando
dc.contributor.author
González Aguilar, Gustavo Adolfo
dc.contributor.other
Taylor, Matt
dc.date.available
2025-10-14T13:10:13Z
dc.date.issued
2015
dc.identifier.citation
Alvarez, María Victoria; Moreira, Maria del Rosario; Roura, Sara Ines; Ayala Zavala, Fernando Fernando; González Aguilar, Gustavo Adolfo; Enhancing the safety and quality of fresh and processed fruit and vegetables: types of antimicrobials; Elsevier; 13; 2015; 287-314
dc.identifier.isbn
978-1-78242-034-7
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/273427
dc.description.abstract
In the last two decades, food scientists have advanced the development of new technologies for preservation of fresh and processed fruits and vegetables. The scientific achievements in this area are driven by increased consumption of these products and increasing consumer demand for fresh, safe, healthy, and natural products. This chapter describes the use of natural antimicrobials as an alternative to synthetic disinfectants to assure safety, preserve quality, and extend the shelf life of fruits and vegetables.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Biopreservatives, Plant extracts,
dc.subject
Postharvest
dc.subject
Microbial spoilage,
dc.subject
Foodborne pathogens
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Enhancing the safety and quality of fresh and processed fruit and vegetables: types of antimicrobials
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2025-10-01T09:23:41Z
dc.journal.volume
13
dc.journal.pagination
287-314
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Alvarez, María Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata; Argentina
dc.description.fil
Fil: Moreira, Maria del Rosario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Roura, Sara Ines. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ayala Zavala, Fernando Fernando. Centro de Investigación En Alimentación y Desarrollo; México
dc.description.fil
Fil: González Aguilar, Gustavo Adolfo. Centro de Investigación En Alimentación y Desarrollo; México
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-1-78242-034-7.00013-X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978178242034700013X
dc.conicet.paginas
690
dc.source.titulo
Handbook of Natural Antimicrobials for Food Safety and Quality
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