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dc.contributor.author
Alvarez, María Victoria  
dc.contributor.author
Moreira, Maria del Rosario  
dc.contributor.author
Roura, Sara Ines  
dc.contributor.author
Ayala Zavala, Fernando Fernando  
dc.contributor.author
González Aguilar, Gustavo Adolfo  
dc.contributor.other
Taylor, Matt  
dc.date.available
2025-10-14T13:10:13Z  
dc.date.issued
2015  
dc.identifier.citation
Alvarez, María Victoria; Moreira, Maria del Rosario; Roura, Sara Ines; Ayala Zavala, Fernando Fernando; González Aguilar, Gustavo Adolfo; Enhancing the safety and quality of fresh and processed fruit and vegetables: types of antimicrobials; Elsevier; 13; 2015; 287-314  
dc.identifier.isbn
978-1-78242-034-7  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/273427  
dc.description.abstract
In the last two decades, food scientists have advanced the development of new technologies for preservation of fresh and processed fruits and vegetables. The scientific achievements in this area are driven by increased consumption of these products and increasing consumer demand for fresh, safe, healthy, and natural products. This chapter describes the use of natural antimicrobials as an alternative to synthetic disinfectants to assure safety, preserve quality, and extend the shelf life of fruits and vegetables.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Biopreservatives, Plant extracts,  
dc.subject
Postharvest  
dc.subject
Microbial spoilage,  
dc.subject
Foodborne pathogens  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Enhancing the safety and quality of fresh and processed fruit and vegetables: types of antimicrobials  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2025-10-01T09:23:41Z  
dc.journal.volume
13  
dc.journal.pagination
287-314  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Alvarez, María Victoria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Moreira, Maria del Rosario. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Roura, Sara Ines. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ayala Zavala, Fernando Fernando. Centro de Investigación En Alimentación y Desarrollo; México  
dc.description.fil
Fil: González Aguilar, Gustavo Adolfo. Centro de Investigación En Alimentación y Desarrollo; México  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-1-78242-034-7.00013-X  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978178242034700013X  
dc.conicet.paginas
690  
dc.source.titulo
Handbook of Natural Antimicrobials for Food Safety and Quality