Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Benitez, Elisa Ines  
dc.contributor.author
Acquisgrana, María del Rosario  
dc.contributor.author
Peruchena, Nelida Maria  
dc.contributor.author
Sosa, Gladis Laura  
dc.contributor.author
Lozano, Jorge Enrique  
dc.date.available
2017-10-23T20:18:16Z  
dc.date.issued
2016-02-22  
dc.identifier.citation
Benitez, Elisa Ines; Acquisgrana, María del Rosario; Peruchena, Nelida Maria; Sosa, Gladis Laura; Lozano, Jorge Enrique; Effects of silica gel on reduction in gluten during several beer brewing stages; Wiley; International Journal of Food Science and Technology; 51; 4; 22-2-2016; 920-928  
dc.identifier.issn
0950-5423  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/26954  
dc.description.abstract
Beer is an alcoholic beverage made with barley as a basic raw material, and therefore, it is not suitablefor people with coeliac disease. During the brewing process, the elimination of the haze-active precursoris performed at the stabilisation stage. Some breweries use silica gel (SG) as stabilisation precursor. Thiswork presents the studies conducted to identify the stage where the addition of SG is more convenient inorder to reduce gluten, and the effect on the yeast nutritional value due its incorporation. The incorporationof SG during fermentation allows the reduction in more gluten than the others brewery stages studied,without changing significantly the yeast nutritional value of beer. Furthermore, the use of SGpromotes the reduction in polysaccharides which obstruct filtration.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Barley  
dc.subject
Beverages  
dc.subject
Gluten  
dc.subject
Proteins  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effects of silica gel on reduction in gluten during several beer brewing stages  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-10-09T15:34:48Z  
dc.journal.volume
51  
dc.journal.number
4  
dc.journal.pagination
920-928  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Hoboken  
dc.description.fil
Fil: Benitez, Elisa Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Acquisgrana, María del Rosario. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Peruchena, Nelida Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sosa, Gladis Laura. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lozano, Jorge Enrique. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina  
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijfs.13053/abstract  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.13053