Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Benitez, Elisa Ines

dc.contributor.author
Acquisgrana, María del Rosario

dc.contributor.author
Peruchena, Nelida Maria

dc.contributor.author
Sosa, Gladis Laura

dc.contributor.author
Lozano, Jorge Enrique

dc.date.available
2017-10-23T20:18:16Z
dc.date.issued
2016-02-22
dc.identifier.citation
Benitez, Elisa Ines; Acquisgrana, María del Rosario; Peruchena, Nelida Maria; Sosa, Gladis Laura; Lozano, Jorge Enrique; Effects of silica gel on reduction in gluten during several beer brewing stages; Wiley; International Journal of Food Science and Technology; 51; 4; 22-2-2016; 920-928
dc.identifier.issn
0950-5423
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/26954
dc.description.abstract
Beer is an alcoholic beverage made with barley as a basic raw material, and therefore, it is not suitablefor people with coeliac disease. During the brewing process, the elimination of the haze-active precursoris performed at the stabilisation stage. Some breweries use silica gel (SG) as stabilisation precursor. Thiswork presents the studies conducted to identify the stage where the addition of SG is more convenient inorder to reduce gluten, and the effect on the yeast nutritional value due its incorporation. The incorporationof SG during fermentation allows the reduction in more gluten than the others brewery stages studied,without changing significantly the yeast nutritional value of beer. Furthermore, the use of SGpromotes the reduction in polysaccharides which obstruct filtration.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley

dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Barley
dc.subject
Beverages
dc.subject
Gluten
dc.subject
Proteins
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.title
Effects of silica gel on reduction in gluten during several beer brewing stages
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2017-10-09T15:34:48Z
dc.journal.volume
51
dc.journal.number
4
dc.journal.pagination
920-928
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.journal.ciudad
Hoboken
dc.description.fil
Fil: Benitez, Elisa Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Acquisgrana, María del Rosario. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Peruchena, Nelida Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Nordeste. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino. Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Cs.exactas Naturales y Agrimensura. Instituto de Química Basica y Aplicada del Nordeste Argentino; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sosa, Gladis Laura. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Departamento de Ingeniería Química. Laboratorio de Química Teórica y Experimental; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lozano, Jorge Enrique. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Bahía Blanca. Planta Piloto de Ingeniería Química. Universidad Nacional del Sur. Planta Piloto de Ingeniería Química; Argentina
dc.journal.title
International Journal of Food Science and Technology

dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ijfs.13053/abstract
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.13053
Archivos asociados